avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere

Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea banilor.Asta pentru ca "domnul administrator" are multe alte blocuri si nu mai are timp sa se ocupe si de al nostru,Problemele au aparut cand aceasta doamna,stapana pe mosia noastra mi-a spus ca ma trece doua persoane la intretinere pentru ca a vazut pe cineva scotandu-si cheile in fata usii mele...Dupa ce am lamurit-o ca era doar o prietena,acum imi spune iar ca ma trece 2 persoane la intretinere(lucru pe care l-a si facut) ptr ca l-a vazut pe prietenul meu de 3 ori in 2 luni iesind de la mine.Stiu ca este un abuz ce face ea ptr ca : 1. Nu are niciun drept in acest bloc (cu toate ca pretinde ca are de la inceput o conventie cu asociatia de proprietari sa incaseze banii .Ptr celelalte lucruri pe care le face in bloc nu are nimic semnat) 2. imi calca grav drepturile .Practic oricine iese de la mine e posibil sa il puna la intretinere.
Unde pot depunde o plangere ptr ca administratorul nu isi face treaba,ci sotia sa face tot (fara a avea niciun curs )?
Dansa spune ca are aceasta conventie de la bun inceput ,dar totusi au mai fost dati in care (de 2 ori in 2 ani) in care a venit si administratorul.Presupun ca numai unul are dreptul de semnatura a chitantelor.Celalalt in cazul acesta nu face fals in acte?
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi...Sunt dispusa sa platesc avocat pentru a-mi apara drepturile incalcate flagrant de aceste doua persoane.
P.S. Nu caut sa mai vb cu ei civilizat si sa le mai explic a suta oara cum sta treaba.Este inutil.
Vreau ca totul sa fie legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:50, 3 Septembrie 2010
Exista la primarie un serviciu specializat care se ocupa de asociatiile de proprietari; studiati si legea privind asociatiile de proprietari nr. 230/2007.
avocat Cristina Popescu
Puteti in primul rand sa-l interogati pe presedintele asociatiei cum de permite asemenea lucruri in asociatie.
La primarie mai aveti posibilitatea sa-i faceti o reclamatie.
In cele din urma puteti sa chemati in instanta asociatia pentru:
- semnatura in fals pe chitante (si toata povestea cu cei doi soti, administrator si loctiitor de administrator);
- sa cereti inapoi sumele puse in plus la intretinere pentru a doua persoana, in conditiile in care nu ati declarat ca ar locui a doua persoana la dv.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu acuzatul trebuie sa faca dovada, ci acela care acuza trebuie sa dovedeasca ce e de dovedit - asta daca tinem cont de normele de drept!......
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
elga50, moderator
daca ar fi dupa lege, nu este vorba de 15 zile consecutive , ci 15 zile intr-o luna.

Alte discuții în legătură

Persoane la intretinere florentinav12 florentinav12 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect. Am un copil de 4ani care este trecut la intretinere unde locuiesc parintii mei. In fiecare seara ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii flori_d flori_d Am si eu o nelamurire. Parintii mei vin zilnic si stau cam 10 ore. Presedintele vrea sa-i puna la intretinere desi i-am explicat ca ei locuiesc in alta parte ... (vezi toată discuția)