avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Persoane la intretinere

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect. Am un copil de 4ani care este trecut la intretinere unde locuiesc parintii mei. In fiecare seara il iau acasa, asta insemnand in jur de 20.30-21, iar dimineata la 7.30 il duc la gradinita, iar in week-end sta acasa la mine. Sunt cumva obligata in acest fel sa-l trec la intretinere unde locuiesc eu?Exista vreo reglementare in acest sens? unele persoane din bloc sustin ca trebuie sa-l trec, ca sa se plateasca gunoiul, dar eu pot face oricand dovada ca platesc intretinere in alta parte pentru copil, deoarece petrece mai mult timp acolo, mai ales daca raceste il tin permanent la parintii mei.
Multumesc si astept pareri
Prin faptul ca copilul isi petrece noaptea in locuinta dvs. se intelege ca acolo locuieste si trebuie inregistrat in cartea de imobil.
La bunici se afla in vizita zilnica.
Dispozitiile in vigoare prevad obligatia ca orice persoana care locuieste provizoriu sau definitiv mai mult de 15 zile in imobilul de locuit in comun,sa solicite inregistrarea in cartea de imobil

OUG 97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani. Ordonanta de urgenta nr. 97/2005, Republicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 719 din 12 octombrie 2011
Art. 1
Prezenta ordonanta de urgenta constituie cadrul care reglementeaza evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, prin care se asigura realizarea raporturilor juridice dintre persoanele fizice, juridice si institutiile statului de drept.
Art. 26
(1) Cetatenii romani au dreptul sa isi stabileasca sau sa isi schimbe, in mod liber, domiciliul ori resedinta, cu exceptia cazurilor expres prevazute de lege.
(2) Cetatenii romani nu pot avea in acelasi timp decat un singur domiciliu si/sau o singura resedinta. In cazul in care acestia detin mai multe locuinte, isi pot stabili domiciliul sau resedinta in oricare dintre ele.

Art. 27
(1) Domiciliul persoanei fizice este acolo unde aceasta declara ca are locuinta principala*).
(2) Domiciliul minorului este la parintii sai sau la acela dintre parinti la care el locuieste statornic ori, dupa caz, la reprezentantul sau legal sau la persoana fizica ori juridica la care este incredintat in plasament.
Art. 39
(1) Persoanele care isi schimba domiciliul sau isi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara inscrierea in cartea de imobil la noua locuinta in termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc in imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
Intrebarea este destul de neclara. Raspunsul primit este cristal.
Copilul doarme la dumneavostra deci indeplineste conditia de "a locui". Aici va plati intretinerea pentru ca sta acasa mai mult de 15 zile pe luna.

La bunici nu trebuie sa plateasca intretinerea: acolo e problema.
@florentinav12
In asemenea situatie judecati in felul urmator:
- dimineata platiti la gradinita;
- dupa-amiaza platesc parintii dv. Daca ar trebui sa-l lasati cu o bona, ati plati bona.
- noaptea platiti la blocul dv. pentru ca acolo locuieste.

Plata unei persoane pentru cheltuieli care se repartizeaza pe numar de persoane si care conteaza in cota de intretinere este cam 15 - 25 lei pe luna. Bona costa mai mult decat ce platesc parintii dv. la ei pentru copil.

Fiecare asociatie isi are pretentiile ei si nu trebuie sa dovediti niciuneia ca e inregistrat la cealalta pentru ca este vorba de bani si nu veti gasi intelegere la niciuna dintre asociatii. Fiecare are facturile ei pe care trebuie sa le imparta intre locatari, cu cat mai multi, cu atat mai bine, chiar daca, pana la urma, fiecaruia i-ar reveni un minus de cativa bani. #-o
La noi s-a hotart ca copilul sa fie trecut la "persoane curente" in luna urmatoarea aducerii de la maternitate. Asta este - administraorul respecta decizia/hotararea - altfel o "incurca".
Ca sa nu aibe probleme, se conformeaza.

A ajuns chestiunea cu copii, ma rog cu persoanele la intretinere, mai ceva ca discutiile de la banca mondiala.
Daca mi-ar sta in putinta, as elimina din urmatoarele reglementari, faza cu nr. de persoane.

Cum va mai spuneam, aceasta problema este de-a dreptul halucinanta - inchiriaza un proprietar locuinta la doi (elevi, studenti, etc) si "baietii", ca sa le iasa mai ieftin, mai aduc 2-3 colegi si asa la "grupa mare" - not problems, in schimb, daca tot sun studenti, ei, tre' sa simta si ei viata de student. Unii o tzin numai in chefuri - motive - cu zecile.
Nu mai zic de faza cu: vine si "prietenul/prietena" mea cam de 2-3 ori pe saptamana si "hodorogii" astia ne-au si reclamat la asociatie - parca ei nu au fost tineri, si drept sa va spun, nu vine in timpul zilei, ci numai noaptea si doarme... Zic si eu, pai daca doarme, da, trecel la asociatie, cum adica, tanar si doarme? Trece-l dom' administrator....
Acum, cum sa va mai spun, cand vin, apoi i-apuca cheful, muzica si beutura - mai poti sa dormi? Stiu bietii parinti cum invata ai nostri tineri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere user1234 user1234 Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii pentru menajera silviuz silviuz Locuiesc cu chirie. Sunt singur in camera, dar in fiecare zi, de luni pana sambata inclusiv, imi vine o menajera timp de 6 ore. Este necesar sa fie considerata ... (vezi toată discuția)