avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oricine imi intra in casa este trecut la intretinere

Administratorul blocului meu este ajutat de sotia sa.Si cand spun ajutat ma refer ca ii face toate treaba,pana la semnarea chitantelor si incasarea banilor.Asta pentru ca "domnul administrator" are multe alte blocuri si nu mai are timp sa se ocupe si de al nostru,Problemele au aparut cand aceasta doamna,stapana pe mosia noastra mi-a spus ca ma trece doua persoane la intretinere pentru ca a vazut pe cineva scotandu-si cheile in fata usii mele...Dupa ce am lamurit-o ca era doar o prietena,acum imi spune iar ca ma trece 2 persoane la intretinere(lucru pe care l-a si facut) ptr ca l-a vazut pe prietenul meu de 3 ori in 2 luni iesind de la mine.Stiu ca este un abuz ce face ea ptr ca : 1. Nu are niciun drept in acest bloc (cu toate ca pretinde ca are de la inceput o conventie cu asociatia de proprietari sa incaseze banii .Ptr celelalte lucruri pe care le face in bloc nu are nimic semnat) 2. imi calca grav drepturile .Practic oricine iese de la mine e posibil sa il puna la intretinere.
Unde pot depunde o plangere ptr ca administratorul nu isi face treaba,ci sotia sa face tot (fara a avea niciun curs )?
Dansa spune ca are aceasta conventie de la bun inceput ,dar totusi au mai fost dati in care (de 2 ori in 2 ani) in care a venit si administratorul.Presupun ca numai unul are dreptul de semnatura a chitantelor.Celalalt in cazul acesta nu face fals in acte?
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi...Sunt dispusa sa platesc avocat pentru a-mi apara drepturile incalcate flagrant de aceste doua persoane.
P.S. Nu caut sa mai vb cu ei civilizat si sa le mai explic a suta oara cum sta treaba.Este inutil.
Vreau ca totul sa fie legal.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:50, 3 Septembrie 2010
Sintagma 15 zile din luna poate fi interpretata si asa se si procedeaza in fiecare asociatie. In unele se accepta si "pe sarite", in altele este acceptat numai consecutiv, in altele nu se accepta nici macar 15 zile consecutive "incalecate" pe doua luni.
Logica este un "lucru foarte mare" atunci cand lipseste bunavointa si simtul.......
Dar cum interpretati articolul 17 din Normele de aplicare a Legii 230/2007 (litera r) - "minim 15 zile pe luna" insemnand sa doarma acea persoana la mine?
Speta mea este urmatoarea: am un copil mic si vine bona si sta cu zilnic cu copilasul, insa doarme la noi o data pe luna (daca este nevoie). Si cu toate acestea, administratorul a interpretat ca locuieste la noi si a bagat-o si pe ea la intretinere.
In lege nu se distinge si nu stiu cum sa interpretez cele 15 zile!!
A locui inseamna a sta zi si noapte, desi noapte, cand doarme nu consuma, nu face gunoi etc.... :)

Un administrator care stie ca la un apartament este o bona, o va trece la intretinere, numai ca........ logica este proasta pentru ca bona sta in apartament atata timp cat unul din membrii de familie lipseste de-acasa, deci sta in locul lui, consuma in locul lui, asa ca n-ar trebui sa o treaca la intretinere.
Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane la intretinere florentinav12 florentinav12 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect. Am un copil de 4ani care este trecut la intretinere unde locuiesc parintii mei. In fiecare seara ... (vezi toată discuția)
Numar persoane la intretinere puiucris puiucris Buna. Am o intrebare. Sotul meu, eu si cei 2 copii ai nostri locuim intr-un apartament. Sotul e plecat la lucru si lipseste cu saptamanile de acasa. Am cerut ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi adaugata o persoana la plata intretinerii flori_d flori_d Am si eu o nelamurire. Parintii mei vin zilnic si stau cam 10 ore. Presedintele vrea sa-i puna la intretinere desi i-am explicat ca ei locuiesc in alta parte ... (vezi toată discuția)