avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor Biblia?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor Biblia?

Buna seara,

Ma numesc Vlad, si as vrea sa fac o aplicatie care are legatura cu Biblia,

Doresc sa stiu daca am nevoie de aprobare si drepturi de autor pentru a folosi texte din Bible?

Si daca da unde trebuie sa apelez? Si cat costa?

Multumesc. O seara placuta.

Stima
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:32, 16 Octombrie 2022
Nu aveti nevoie de aprobare de nicaieri si nu aveti cui sa-i platiti drepturi de autor, deoarece cf. Legii 8/1996, modificata si completata ulterior
“Art. 25 (1) Drepturile patrimoniale prevăzute la art. 13 si 21 durează tot timpul vieţii autorului, iar după moartea acestuia se transmit prin moştenire, potrivit legislatiei civile, pe o perioadă de 70 de ani, oricare ar fi data la care opera a fost adusă la cunoştinţa publică in mod legal.“
Trebuie, totusi, sa fiti atent la traducere, mai exact persoana traducatorului, deoarece pasajul citat se refera si la aceasta.
Multumesc mult pentru raspuns.

Sursa ar fi tradusa de Dumitru Cornilescu(4 April 1891 - 1975), in anul 1924.

Ar trebui sa caut mostenitorii dansului?
Cititi putin aici: [ link extern ]
Buna ziua,

Multumesc de raspuns. In concluzie nu prea as putea folosi varianta lui Dl Cornilescu numai daca primesc aprobare.

Ma puteti ajuta, mai am o varianta de Biblie, atasez doua poze, eu nu reusesc sa-mi dau seama daca varianta aceasta as putea sa o folosesc legal fara nici un consintamant:

[ link extern ]
Scopul Societatii Biblice Britanice e ca Biblia sa fie raspandita si citita, de aceea nu cred ca va fi greu de negociat publicarea Bibliei, mai greu ar fi daca vreti sa obtineti profit din asta.

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)
Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor ... papinni papinni Buna!!! Sunt oarecum in ceata deoarece de ceva timp lucrez la o carticica care cuprinde o explicare a unor activitati de ordin industrial si in mod special ... (vezi toată discuția)