avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal

Multumesc anticipat pentru un sfat.Am fost oprit in trafic si acuzat de conducere sub influenta alcoolului in situatia descrisa mai jos.
In seara dinaintea momentului in care am fost controlat in trafic am fost cu niste prieteni de familie la un restaurant incepand cu ora 21 de la care am plecat la ora 23 dupa ce am servit masa si o cana cu vin de un litru si apa minerala.Am plecat fiind intr-o stare foarte in regula si nicidecum in stare de ebrietate.
A doua zi la ora 11 dupa 9 ore de somn si 12 ore trecute am fost oprit in trafic si am fost surprins de rezultatul etilotestului care a indicat o valoare 0,62/1000 in aerul expirat.Afland ca trebuie sa mergem la spital ptr recoltarea probei de sange am fost convins ca aceasta din urma imi va confirma ori nevinovatia ori o valoare de 0,2/1000 respectiv facandu-ma responsabil de o contraventie.
Am fost condus la spital unde mi s-a cerut buletinul si mi a fost facuta o examinare sumara apoi mi s-a prelevat cu o siringa o proba de sange dupa care am plecat imediat la sediul politiei unde am fost informat despre cum va decurge procedura .Nici vorba de trusa sau a doua analiza.
La prima ora a zilei de luni am facut dovada platii analizei catre IML Prahova dar rezultatul s-a lasat asteptat 23 de zile dupa care am primit rezultatul de 1,25/1000 alcoolemie in sange. Acest rezultat va marturisesc m-a socat dat fiind ca eu ma asteptam la ceva intre 0 sau 0,2 maxim,dat fiind timpul trecut,orele de odihna si nu in ultimul rand starea in care eu stiu ca eram.
Am incercat sa imi explic situatia cumva si am inceput sa caut in legislatie unde am aflat ca procedura legala impune o trusa speciala pentru prelevarea analizei si se impun doua probe de sange la un interval de o ora intre ele si ca ar fi trebuit sa fie sigilate in fata mea ceea ce nu s-a intamplat.
Dupa comunicarea rezultatului am fost la o intalnire cu dl politist in fata caruia mi am aratat consternarea vis a vis de rezultat deoarece el stia ca eu eram intr-o stare foarte in regula dar mi a spus ca in zilele noastre nu mai merge asta cu contestatia ca daca atat a iesit pe etilotest inmultesti cu doi si ala e rezultatul.Tot odata m-a informat sa stau linistit ca nu am facut nimic grav si totul va fi bine.
Intre timp eu am pierdut slujba fiind legata de deplasari.

Dosarul meu a fost inaintat la parchet si procurorul mi a acordat o solutie favorabila si ingaduitoare pentru o asemenea fapta dar eu raman cu dilema acestui rezultat in care nu cred ca ar fi fost real si nerespectarea procedurii l-ar invalida.Daca ar sustine politistul sau cadrele medicale ca procedura a fost respectata eu as fi foarte multumit ca povara acestei vinovatii nu se apleaca pe umerii mei ci pe un neadevar.
Pe data de 25 feb ac am avut o infatisare dar am fost amanat ptr. 11 martie din lipsa de avocat.Nu am avut probleme cu legea si nu stiu ce sa fac in situatia data.
Multumesc mult pentru un sfat!
Ati incheiat inteleg un acord de recunoastere a vinovatie cu procurorul, ce ati stabilit in el?
Procurorul a cerut pentru mine sanctiunea amenzii penale.
Amenda penala inseamna condamnare si implica anularea permisului, nu este chiar cea mai buna solutie.
Credeam ca implica o reexaminare(sala),nu stiu evident care ar fi cea mai buna solutie.Multumesc!
Renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsi.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.64 în aerul expirat (măsurare cu etilotestul) mcchris mcchris Buna ziua. Am facut o mare prostie si as avea nevoie de niste sfaturi competente. Am fost depistat cu 0.64 mg/l la etilotest dupa ce am consumat 3 beri intr-un ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan SandruFlorina SandruFlorina Buna ziua Am o intrebare. Sotul meu a fost oprit de politie dupa ce consumase bauturi alcoolice si i-a iesit o alcoolemie de 0,60 in aerul expirat si 1,02 in ... (vezi toată discuția)
Bautura la volan .... s.o.s zazutzu zazutzu in noaptea de 27 octombrie am fost oprit de o masina civila din care s-a dat jos 3 civili un comunitar si un politist.... motivul opririi a fost ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)