avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie la volan

Buna ziua
Am o intrebare. Sotul meu a fost oprit de politie dupa ce consumase bauturi alcoolice si i-a iesit o alcoolemie de 0,60 in aerul expirat si 1,02 in sange. Mentionez ca a facut scoala de soferi in Italia si permisul este italian. Ce se intampla in acest caz? Nu putem cere o recalculare?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:47, 4 Decembrie 2010
Recalcularea se poate face numai in cazul in care sotului dvs. i-au fost prelevate 2 probe de sange la interval de 1 ora cand a fost condus la Spital pentru recoltarea probelor biologice.
Aceasta recalculare se poate face numai la Institutul Mina Minovici din Buc. , insa daca a recolatat de 2 ori proba de sange.
Faptul ca poseda permis de conducere Italian sau din oricare alt stat nu are importanta. Atat timp cat circula pe drumurile din Romania se supune legisalatiei Romane, indiferenr de nationalitate sau alte criterii.
In acest caz se intocmeste dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui autovehicul in stare de ebrietate. Puteti cere o refacere a analizei daca mai exista probele de sange si urina prelevate la IML insa mai probabil o sa cereti o reducere a pedepsei spre minimul special. Nu conteaza ce fel de permis detine din moment ce infractiunea a fost comisa pe teritoriul Romaniei.
Legal,detineti dreptul de a solicita o recalculare,dar,la valorile mentionate recalcularea va aduce rezultate care conduc tot catre dosar penal

Citez din ordin:
ART. 6

Procedurile de prelevare a produselor biologice sunt următoarele:

a) pentru determinarea alcoolemiei se prelevează 2 (două) probe de sânge din venă la interval de o oră între prelevări, fiecare probă conţinând 10 ml sânge;

b) în situaţia în care nu se pot preleva 10 ml de sânge, se menţionează la rubrica “observaţii” a buletinului de examinare clinică, prevăzut în anexa nr. 3 la prezentele norme metodologice, cu precizarea motivului;

c) prelevarea sângelui se face cu seringi de unică folosinţă, până la înlocuirea acestei metode cu trusa standard de prelevare special destinată acestui scop, a cărei componenţă este prevăzută în anexa nr. 5 la prezentele norme metodologice;

d) prima prelevare se efectuează de preferinţă într-un interval de timp de până la 30 de minute de la producerea evenimentului care a determinat solicitarea prelevării de sânge;

e) pentru determinarea produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare se prelevează o singură probă de sânge şi în mod obligatoriu 50 – 100 ml urină.

Recalcularea poate fi ceruta in orice conditii, insa organele de cercetare penala admit efectuarea acestei recalculari doar daca nu au fost respectate intervalele de timp specificate in ordin.

Succes!
Permisul italian sau roman se ridica in functie de legile romane si conducatorul auto suporta consecintele legilor tarii pe tritoriul careia a comis fapta.
Deci sotul dvs va suporta aceleasi consecinte juridice ca si orice alt detinator de permis care a comis fapta pe teritoriul Romaniei.
Puteti solicita recalcularea conform Ord,nr.376/10.04.2006-art 6,astfel cum a fost aratat mai sus de dl.avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcolemie suchea suchea am si eu o intrebare daca sunt sanse ca la o recalculare a alcoolemiei sa imi iasa mai mica si sa imi pot recupera permisul. si daca este cineva care a ... (vezi toată discuția)
Bautura la volan .... s.o.s zazutzu zazutzu in noaptea de 27 octombrie am fost oprit de o masina civila din care s-a dat jos 3 civili un comunitar si un politist.... motivul opririi a fost ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)