avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura reparatii
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura reparatii

buna ziua,
o firma care detine un automobil si care este asigurat a intrat in service, pt reparatii service-ul i-a emis facturi cu tva, desi firma acesta care se ocupa cu servic-ul nu este platitoare de tva. Firma care detine automobilul a platit factura cu tva, intrebarea mea este cu tva-ul platit ce se intampla? se trece pe cheltuiala nedeductibila? sau service-ul trebuie sa emita o factura fara tva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: andreeadumitrascu24 , utilizator 14:42, 2 Martie 2015
O firma neplatitoare de tva nu poate emite facturi cu tva.
Intrebati de ce v-au emis factura cu tva,poate li s-a anulat codul si sunt in proces de indreptare eroare materiala la ANAF-proces de durata.
Firma nu a fost niciodata inregistrata in scopuri de tva, tocmai asta e marea problema. Mai bine sa nu se inregistreze deloc aceasta factura? pt ca oricum per total cheltuiala = venitul (cand se va incasa despagubirea de la asigurator)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna casco andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 buna ziua, am si eu urmatorul caz: o firma care detine un automobil si care este asigurat a intrat in service, pt reparatii service-ul ne-a emis facturi, ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie intracomunitara servicii bodean bodean Societatea a trimis la un curs in Italia 3 angajati. Firma din Italia a emis o facture pt. participare la curs fara TVA. Am verificat firma din Italia in VIES ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare tva pelihaci pelihaci Buna ziua, O firma careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA deoarece nu a depus 2 deconturi consecutive de TVA, incepand cu data de 01.08.2012, a ... (vezi toată discuția)