avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumut garantat cu cambie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumut garantat cu cambie?

Buna ziua
O cunostinta mi-a cerut sa ii imprumut o suma de bani destul de mare si vrea sa imi dea in garantie o cambie de la o banca din strainatate, urmand sa facem un act la notar in acest sens.
Este posibil acest lucru? daca da sub ce forma?
multumesc anticipat pentru lamuriri
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:50, 2 Martie 2015
Cambia emisă de o Bancă straină nu reprezintă o garanție prea bună. Dacă la momentul introducerii la plată nu are bani în cont, va trebui să puneți cambia in executare și să îndepliniți condițiile prevăzute în sistemul de drept în care este emisă cambia. Cereți o garanție imobiliară, aceea este o garanție care vă poate sigura restituirea împrumutului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice garantat maryusit200 maryusit200 am imprumutat acum 2 ani suma de 15 mii euro unei persoane fizice prin contract de imprumut la notar cu garantie imobiliare(titlu executor). nu mi se restitue ... (vezi toată discuția)
Imprumut -cum sa am siguranta ca il recuperez ? marysimo marysimo Doresc sa imprumut o suma de bani mai maricica unei rude apropiate, dar nu doresc sa raman descoperita. Cum pot sa-l imprumut iar in acelasi timp sa fiu ... (vezi toată discuția)
Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)