Buna ziua,
Lucrez la o asociatie de proprietari cu contract individual de munca si am dori sa schimbam in conventie de prestari servicii. As dori sa stiu care sunt demersurile, care sunt avantajele sau dezavantajele in ambele situatii. Care sunt creantele de platit la bugetul de stat la conventia civila de prestari servicii. Unde trebuie dusa conventia de prestari servicii in caz ca optam sa il folosim.
Mentionez ca sunt noua in acest domeniu si mi-ar fi de mare folos ajutorul dvs.
Persoanele fizice autorizate conform OUG nr. 44/2008 au dreptul sa incheie conventii civile (sau contracte de prestari servicii). Aceasta ordonanta reglementeaza desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.
Insa nici aceste conventii civile nu pot masca un contract de munca.
Practica judecatoreasca si autoritatile fiscale considera ca un asemenea contract este posibil doar pentru o prestatie unica, ocazionala, si nu pentru activitati regulate, desfasurate pe o perioada de timp nelimitata sau mai lunga decat cere prestatia respectiva.
In primul rand trebuie facut ceva legal.
In acest moment aceasta activitate este considerata ca avand continuitate si exista o subordonare: asadar, contract de munca.
OUG 44/2008 nu are nicio relevanta cu subiectul acestui topic.
@ sylvia77
Nu riscati incheierea de contracte de prestari servicii in locul unor contracte individuale de munca carwe pot fi pe durata determinata/nedeterminata, cu timp partuial/norma intreaga.
Colaborator ca pfa
p_andrada
Buna,
Am si eu o intrebare pentru experti: vreau sa ma angajez la o firma. Aceasta firma imi ofera ocazia de a lucra cu carte de munca sau de a lucra cu ei ... (vezi toată discuția)