avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare imprumut

Am imprumutat cu bunacredinta si fara conditii speciale citeva persoane nevoiase. Sumele cerute au crescut enorm. Acum nu mi se inapoiaza banii nici macar in transe mici asa cum fusese intelegerea, persoanele sint intr-adevar la limita saraciei, dar si a responsabilitatii, iar mie imi pare rau ca am avut incredere. Politia a raspuns ca daca nu exista contract nu intervine, trebuie sa ma adresez judecatoriei de sector. Nu stiu cum sa procedez ca aceste persoane sa fie obligate sa inapoieze treptat macar imprumuturile.
Cel mai recent răspuns: olgast , utilizator 18:17, 2 Iulie 2015
Trebuie sa dovediti cu martori sau alte probe ca le-ati imprumutat banii respectivi.
Nu exista martori, iar probe ar fi doar atitudinea lor cinstita de a recunoaste ca au imprumutat mai mult decit si-ar fi putut permite, plus cererile mele la banca de a scoate bani pe care nu I-am folosit eu in nici un fel...
Va multumesc oricum pt raspunsul prompt si v-as ruga, daca puteti, sa ma ajutati in continuare.
Puteți să formulați cerere de chemare în judecată și să sperați că debitorul recunoaște debitul în instanță. Trebuie să aveți în vedere că pentru formularea unei cereri de chemare în judecată trebuie achitată o taxă de timbru raportată la valoarea cererii.
Mai puteți să obțineți recunoașterea scrisă a debitorului cu privire la debitul pretins. Încercați să convingeți debitorii să semneze o hârtie prin care să recunoască debitul sau să eșalonați (chiar pe termen lung) datoria (cu act scris). Avantajul este că veți obține recunoașterea datoriei iar dacă suma nu este plătită la termenul convenit puteți acționa în judecată debitorul. Dacă faceți actul la notar atunci constituie titlu executoriu și îl puteți executa.
Daca imprumutatii recunosc sumele imprumutate,mergeti la notariat si faceti un inscris prin care sa recunoasca sumele respective,dupa care, mergeti la un executor judecatoresc ptr.punerea in executare silita.Va fi insa'o problema,daca au posbilitatea efectiva sa va restituie sumele respective.
Va multumesc mult din nou.
Voi incerca sa procedez cum recomandati.
Problema este ca eu sint destul de bolnava, si ar fi fost mai usor daca se putea ocupa altcineva de asta...
Pe parcurs, daca ma poticnesc, voi reveni cu intrebari la dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie fara inscrisuri smmg smmg buna ziua, acum 8 luni am imprumutat unui prieten o suma de 2.000 lei cu promisiunea acestuia de a-i inapoia in 2 luni....nimic pana in momentul de ... (vezi toată discuția)
Dovezi judecata inga_irinuca inga_irinuca asi fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma ajute si in cazul meu: am imprumutat o suma de 4000 euro in timp ce am fost logodita, logodnicul ... (vezi toată discuția)
Recuperare mirela 66 mirela 66 Am împrumutat unei persoane o sumă de bani,convenind(verbal) să-i înapoieze în rate lunare egale.Persoana în cauză nu-și respectă înțelegerea.Cum ... (vezi toată discuția)