As dori sa infiintez ca membru fondator un club sportiv. astazi am aflat ca figurez cu o fapta in cazierul fiscal: respectiv sunt reprezentant legal al unei persoane juridice aflata in inactivitate. Intrebar1: 1. mai pot fi memru fondator al clubului? 2. in cat timp pot radia din zacier aceasta fapta? 3. cum pot face acest lucru mai repede? 4. ma puteti ajuta? Precizez ca firma nu a desfasurat niciodata activitati de nicio natura. doar neglijenta de a continua procedura dupa ce s-a depus si bilantul de inchidere. Multumesc
Nu mai puteti sa apareti pe lista membrilor care infiinteaza asociatia conform og 26 din 2000 privind asociatiile si fundatiile daca aveti probleme in cazierul fiscal.
Cititi detalii la adresa www.avocatnet.ro/content/art...
Nu puteti fi fondator daca aveti fapte inscrise in cazierul fiscal. Cazurile cand si cum se radiaza acele fapte din cazierul fiscal sunt prevazute in OG 75 / 2001. Puteti insa deveni ulterior membru al clubului, la accedere ulterioara nu se solicita certificat de cazier fiscal. Daca insa dupa ce ati devenit ulterior membru se pune problema sa fiti ales intr-un organ de conducere sau control al asociatiei, depinde de instanta de care apartine sediul clubului, ca unele instante nu pretind certificat de cazier judiciar pentru noii membri CD, alte instante considera ca orice nou membru in organe de conducere trebuie sa aiba cazierul fiscal ”curat” conform interpretarii date de Decizia ICCJ 10 / 2012 (RIL).
Rog sprijin, pe statut
AISC
Bună ziua! Am fost aleasa de curând președinte a unei asociatii non-profit. Deoarece primul statut era foarte vag, foarte succint, am decis să schimbam ... (vezi toată discuția)