avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare ONG

Buna ziua.
Ma numesc Cristina , am un ONG , intrebarea mea este:
1. daca un SRL doreste sa faca o sponsorizare catre ONGul meu, ce obligatii juridice si financiare am eu-ONG ul?
trebuie sa declar undeva ca am primit acesta sponsorizare?
trebuie sa dovedesc cu bonuri chitante etc , cheltuirea banilor? in cazul in care de exemplu doresc sa-i donez unei persoane cu handicap pentru a-si cumpara medicamente ?

Multumesc?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:33, 2 Martie 2015
Nu trebuie sa declarati nicaieri ci sa inregistrati valoarea in contabilitatea ong-ului. Apoi faceti contract de donatie, prin notar, catre persoana cu dizabilitati pe baza actelor din dosarul de solicitare a ajutorului financiar.
Dar sa aveti in vedere ca trebuie sa aveti in statut prin scopul si obiectivele ong-ului, astfel de activitati caritabile de ajutor financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa deschid un ong pe tema sanatatii stelutanicoleta stelutanicoleta Vreau sa deschid un ONG pe tema sanatatii, sunt th nutritionist și fitoterapeut , scopul este ajutorarea oamenilor bolnavi prin consiliere , terapie , ... (vezi toată discuția)
Ong vrea să ofere bani unei persoane fizice. care e forma legală: sponsorizare sau donație? alex__ alex__ Buna ziua! Intrebarea este daca din punct de vedere legal ONG-urile au voie sa faca sponsorizari (catre o persoana fizica) sau doar firmele sunt cele ... (vezi toată discuția)
Putin ajutor contabilitate asociatie non-profit ContSters161538 ContSters161538 INFORMATII DESPRE ASOCIATIA NON PROFIT -asociatia nu are angajati -nu are activitate economica -cod caen 9499 SCOPUL ASOCIATIEI -strangerea de fonduri ... (vezi toată discuția)