avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... data afara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

data afara

buna ziua... am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta.. astazi prietena mea a fost data afara dintr-o firma de croitorie potrivit art.31 alin.3 sin codul muncii fara ca ea sa primeasca o explicatie. A fost angajata cu contract nedeterminat din data de 02-02-2015 pana astazi in 02-03-2015 cand a fost data afara. Dar pe langa asta toti lucratorii au fost concediati si firma inchisa... #-o L-ar putea da in judecata pe parton fiindca ia dat pe toti afara fara explicatii si a inchis frima?? si daca ar putea sa castige oamenii in instanta
art.31 C.mun.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
...

Prin urmare, prietenei dvs i s-a incetat c.i.m. pe durata perioadei de proba. prietena dvs poate sesiza instanta de judecata daca apreciaza ca incetarea contractului s-a realizat cu incalcarea legii.
dar chestia tare e ca a fost angajata cu contract nedeterminat... fara proba..
Citi in c.i.m. si vedeti daca este mentionata durata perioadei de proba.

Perioada de proba face parte din durata c.i.m.
nu scrie nimic in legatura cu perioada de proba

a fost angajata direct cu perioada nedeterminata fara probe
Ultima modificare: Marți, 3 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
art.17 C.mun.
....
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
.....
n) durata perioadei de proba.
(4) Elementele din informarea prevazuta la alin. (3) trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca.
....

Sigur in .ci.m. nu exista prevazut la lit. L. Alte clauze , asa ceva :
a) perioada de proba este de ....................... zile calendaristice; .. ?

Alte discuții în legătură

Concediat matican1988 matican1988 contractul de munca este nedeterminat ,la clauze este mentionat perioada de proba 90 de zile calendaristice, iar eu am fost incadrat incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Revisal-urgent sallai sallai daca angajez pe perioada de proba de 30 de zile, contractul de munca este pe perioada determinata sau se poata pe perioada nedeteminata? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Se poate incheia un contract de munca pe perioada nedeterminata, in proba o luna de zile. Multumesc frumos Craciun fericit. (vezi toată discuția)