avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... domeniul public-privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

domeniul public-privat

cum se face trecerea terenurilor din domeniul public in domeniul privat al primariilor
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:45, 3 Martie 2015
Prin nota de fundamentare, urmata de hotarare a consiliului local. Mare grija la astfel de fapte.
detin un teren cu titlu de proprietate dar primaria m-a dat in judecata zicand ca ,de fapt,terenul ii apartine.intamplator am asistat la o discutie intre expertul desemnat sa faca expertiza si avocatul primariei,la care experta a intrebat cum s-a facut trecerea din domeniul public in cel privat,avocatul nestiind ce sa raspunda.Aceasta intrebare m-a pus putin pe ganduri.As vrea sa stiu ce pasi ar trebui sa urmez ca sa stiu daca totul este in regula cu trecerea in domeniul privat.Tin sa precizez ca terenul cu pricina este la mare bataie deoarece langa este un lant de gatere si acesta ar urma sa fie cumparat de proprietarul gaterului.Va multumesc
ghitab a scris:

As vrea sa stiu ce pasi ar trebui sa urmez ca sa stiu daca totul este in regula cu trecerea in domeniul privat.

NU se poate analiza situatia dvs. decat in ansamblu si nu pe elemente rupte din context. Dvs. nu aveti ce pasi sa urmati decat sa va aparati in cursul procesului intentat de primarie, iar ca principiu daca trecerea din domeniul public in cel privat s-a facut ilegal exista riscul anularii operatiunii de trecere si a actului subsecvent, adica al titlului de proprietate, intrucat dreptul de proprietate publica este inalienabil, deci bunurile care alcatuiesc domeniul public nu pot fi instrainate, sub sanctiunea nulitatii absolute a eventualului act de instrainare. Acum, noi nu stim daca trecerea s-a facut legal ori ba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Intabulare primarie gavril.magurean gavril.magurean CUM SE INTABULEAZA DE PE DOMENIUL PUBLIC PE PRIMARIE ,TREBUIE FACUTA HOTARARE DE CONSILIU SAU SE INTABULEAZA DIRECT? SI CE AR TREBUII SA CONTINA HOTARAREA ? (vezi toată discuția)
Trecere unui teren in proprietate privata RAD  EMIL RAD EMIL un teren intravilan cu casa construita pe el are regimul juridic ,,drept de folosinta vesnica ,, si as dori sa fac pasii ptr trecerea lui in proprietate ... (vezi toată discuția)