avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tichete de masa si cadou folosite pentru cumparare ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tichete de masa si cadou folosite pentru cumparare marfa

un comerciant care are un butic la colt de bloc merge la supermarket, cumpara produse si achita cu tichete de masa la final cere factura fiscala este legala emiterea facturii? produsele achizitionate sunt destinate revanzarii
Care ar fi pacatul, daca cetateanul este inregistrat ca PFA? Inteleg ca tranzactia este fiscalizata, nu?
intrebarea este vreo lege care sa interzica emiterea unei facturi dupa ce "eu cu PFA" achit cu tichete de masa produsele achizitionate pe care le am de la clientii mei ?
Ahahaha, invidia, ne roade, ne mananca... Factura evidentiaza doar o obligatie de plata nu si achitarea marfii/serviciului.
Legal nu e, pentru ca tichetele de masa nu sunt moneda de larga circulatie, ci sunt instrumente de plata pentru produse alimentare, conform legii tichetelor si trebuie folosite in scopul in care au fost emise. Furnizorul care da marfa cu tichete elibereaza si bon fiscal pentru a inchide factura, dar inchide ochii la faptul ca nu primeste bani ci tichete, ca sa-si poata vinde marfa. El mizeaza pe faptul ca nu exista un flux informational complet intre emitentul tichetelor, achizitor, salariat, comerciant si in final din nou emitent (circuitul complet) Datele "se pierd pe drum" si e o situatie care convine tuturor.
Partea buna e ca hotul neprins e negustor cinstit, iar legea nu prevede pedepse pentru cel care plateste cu tichete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cadrul legal daca pot emite sau nu factura pentru produsele cumparate pe bonuri de masa. De asemenea, care e nr maxim de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare factura metro plata marfa cu tichete masa carmen-elena carmen-elena Societatea incaseaza contravaloare vanzare marfa catre clienti si cu tichete de masa.Ulterior se aprovizioneaza cu marfa de la Metro pe care o achita cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tichete de masa emise pentru un singur magazin mc_rada mc_rada O ruda de-a mea lucreaza la un supermarket din oras si primeste impreuna cu salarul tichete de masa pe care este scrisa mentiunea \\" valabil in *****\\" Am ... (vezi toată discuția)