un comerciant care are un butic la colt de bloc merge la supermarket, cumpara produse si achita cu tichete de masa la final cere factura fiscala este legala emiterea facturii? produsele achizitionate sunt destinate revanzarii
intrebarea este vreo lege care sa interzica emiterea unei facturi dupa ce "eu cu PFA" achit cu tichete de masa produsele achizitionate pe care le am de la clientii mei ?
Legal nu e, pentru ca tichetele de masa nu sunt moneda de larga circulatie, ci sunt instrumente de plata pentru produse alimentare, conform legii tichetelor si trebuie folosite in scopul in care au fost emise. Furnizorul care da marfa cu tichete elibereaza si bon fiscal pentru a inchide factura, dar inchide ochii la faptul ca nu primeste bani ci tichete, ca sa-si poata vinde marfa. El mizeaza pe faptul ca nu exista un flux informational complet intre emitentul tichetelor, achizitor, salariat, comerciant si in final din nou emitent (circuitul complet) Datele "se pierd pe drum" si e o situatie care convine tuturor.
Partea buna e ca hotul neprins e negustor cinstit, iar legea nu prevede pedepse pentru cel care plateste cu tichete.