avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... urmarirea penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

urmarirea penala

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru angajare) inainte de solutionarea cazului.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: acular89 , utilizator 10:42, 17 Mai 2010
in cazierul judiciar nu se inscriu decat hotararile definitive si irevocabile
Buna ziua. Va rog frumos, imi puteti spune unde este prevazuta obligatia institutiilor publice de a pune la dispozitia organelor de urmarire penala, la cererea acestora, orice act, document, informatie care ar interesa in cazul respectiv?
Stiam ca undeva prin codul de procedura penala la capitolul privind mijloacele de proba ar fi ceva de genul asta, dar nu rezulta clar aceasta obligativitate si ma aflu intr-o astfel de situatie acum si trebuie sa gasesc baza legala.
Multumesc si o zi buna va doresc.
"Predarea obiectelor si inscrisurilor

Art. 97. - Orice unitate din cele la care se refera art. 145 din Codul penal sau orice persoana in posesia careia se afla un obiect sau un inscris ce poate servi ca mijloc de proba este obligata sa-l prezinte si sa-l predea sub luare de dovada organului de urmarire penala sau instantei de judecata, la cererea acestora.

Daca organul de urmarire penala sau instanta de judecata apreciaza ca si o copie de pe un inscris poate servi ca mijloc de proba, retine numai copia.

Daca obiectul sau inscrisul are caracter secret, prezentarea sau predarea se face in conditii care sa asigure pastrarea secretului. "


:offtopic: Cand mai postati sa va faceti topic separat.
Nu apare in cazier insa exista anumite acte in care (la cerere) apare mentiunea ca s-a pus in miscare actiunea penala (evident imoptrva dvs)
:offtopic:
@lavinia -inca un pic si imi fac tot codul :happy:
Buna ziua!
Acum 2-3 saptamani am fost amprentata pentru un furt dintr-un supermarket. Sunt la prima abatare si voi primi o amenda administrativa. Intrebarea mea este daca pe 28 mai sunt programata pentru interviu la ambasada SUA(obtinere de viza), mi se va mai da in aceste conditii? Am fost deja introdusa in baza de date? Adica atunci cand ma vor amprenta la ambasada, vor gasi aceasta amenda, desi cazul nu e inca solutionat?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale donciuovidiu donciuovidiu Fără a dovedi vinovăţia unui angajat, angajatorul se prevalează de art. 52, alin. 1, lit. b, din Codul muncii, îi face o plângere penală neargumentată ... (vezi toată discuția)
Inceperea urmaririi penale dee@dee@ dee@dee@ buna seara...imi poate spune si mie cineva care sunt actele ce trebuiesc facute de catre un organ de politie pentru a propune catre procuror inceperea ... (vezi toată discuția)