avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divortt partaj!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divortt partaj!

Buna ziua!acum 8 ani am cumparat cu sotul impreuna un apartament prin credit ipotecar semnand contractul pe 30 de ani!avem impreuna un copil de 6 ani dar viata noastra a devenit un cosmar din moment ce sotul a inceput sa practice jocurile de noroc di sa consume alcool zilnic!as vrea un raspuns ce trebuie sa facem dupa divort ma refer la partaj??cum trebuie sa procedam???
Partajul bunurilor comune se va face dupa ce aveti o hotarare de divort definitiva si irevocabila. Cererea de partaj de poate depune si la judecatorie, odata cu cererea de divort, dar se va judeca dupa ce divortul se incheie.
Cum vreti sa partajati, cine va prelua ratele ?


Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei , prin contract de vanzare-cumparare.


Sotul caruia i va fi atribuit apartamentul va trebui sa plateasca ratele bancare.

( se poate proceda la imparteala datoriilor contractate in timpul mariajului ).




Asadar, bunul face parte din comunitatea matrimoniala, este bun comun.( proprietate devalmasa a sotilor ).

Proprietatea devalmasa se caracterizeaza prin faptul ca niciunul dintre copartasi nu are individualizata cota-parte ideala, abstracta, matematica din dreptul de proprietate.



Asadar, cota-parte din dreptul de proprietate nu este individualizata.




Asadar, ori sistati starea de indivizune pe cale notariala , prin partaj conventional, ori va adresati instantei de judecata, in vederea instrainarii bunului indiviz.

Instanta de judecata va avea in vedere, pentru imparteala, modalitatea de dobandire a bunului imobil.



In probatiune vor fi administrate inscrisuri, interogatoriu , proba testimoniala cu doi martori si expertiza tehnica de specialitate.




Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi egale intre soti ContSters356909 ContSters356909 Buna dimineata! Care sunt drepturile dintre soti asupra bunurilor din timpul casatoriei, in conditiile achizitiei unei case in rate, creditul fiind pe numele ... (vezi toată discuția)
Posibilitate donatie vioricadiaconescu vioricadiaconescu Cineva detine impreuna cu sotia (in devalmasie) o proprietate. Poate vreunul din cei doi soti, in mod independent, sa faca o donatie cu scutire de raport ... (vezi toată discuția)
Act donatie apartament paulii paulii Buna ziua, Pe scurt, parintii mei trec printr-o situatie dificila, e posibil sa se puna problema divortului. Sunt singurul lor copil si mi-e teama de ce ... (vezi toată discuția)