Da, se refera la salariat.
Dar puteti face un contract de mecenat , in baza legii 32/1994 a sponsorizarii. Nu am acces acum la legislatie, revin miine cu precizari.In mare e vorba de un contract in forma autentica prin care un mecena ( societatea ) doneaza anumite sume de bani unei persoane . Are regim de cheltuiala nedeductibila, dar se scade din impozitul pe profit in limita a 3 la mie din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit, similar sponsorizarii.
Am revenit, cu precizari suplimentare:
(3)Mecenatul este un act de liberalitate prin care o persoană fizică sau juridică, numită mecena, transferă, fără obligaţie de contrapartidă directă sau indirectă, dreptul său de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare către o persoană fizică, ca activitate filantropică cu caracter umanitar, pentru desfăşurarea unor activităţi în domeniile: cultural, artistic, medico-sanitar sau ştiinţific - cercetare fundamentală şi aplicată.
(4)Actul de mecenat se încheie în forma autentică în care se vor specifica obiectul, durata şi valoarea acestuia.
Poate fi beneficiar al mecenatului orice persoană fizică cu domiciliul în România, fără obligativitatea de a fi recunoscută de către o persoană juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publică, care necesită un sprijin în domeniile prevăzute la art. 1 alin. (3).
Art. 9
Beneficiarii sponsorizarii sint scutiti de plata taxei pe valoarea adaugata asupra veniturilor incasate din sponsorizare.
(1)Sumele primite din sponsorizare sau mecenat sunt scutite de plata impozitului pe venit.
... si din partea mea , toata stima pentru gest , si Doamne ajuta ! sa fie bine pentru toata lumea