avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sistare individuala utilitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sistare individuala utilitati

Buna ziua,

Daca exista posibilitatea tehnica (contoare in afara apartamentelor), se pot sista individual utilitatile celor cu restante mai mari de 90 de zile?
Mentionez ca avem o decizie a comitetului executiv in acest sens, avem notificari transmise restantierilor si urmeaza sa ii dam si in judecata. Trebuie asteptata o decizie a tribunalului sau putem lua masuri pana la aceea decizie?
Situatia deja tine sa afecteze toata asociatia, nemaiputand plati furnizorii.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:39, 3 Martie 2015
Da au dreptul sa sisteze utilitatile daca nu sunt achitate restantele sau penalizarile, asa cum cei care furnizeaza utilitati individual (gaz, electrica, telefon, cablu, etc) pot sista furnizarea daca nu sunt platiti, pentru a nu creste datoria, tot asa o amarata de asociatie care nu are alte venituri si nu scutura pomul cu bani, au dreptul sa taie utilitatile (daca este posibil) nesimtitilor care au restante la intretinere, dar au curent, cablu, internet, telefoane ultimul ragnet, etc.
Am intrebat o restantiera cand achita intretinerea restanta, iar raspunsul a fost de cascadorii rasului..."Asteptati, ca am platit facurile si nu mi-au mai ramas bani!", iar facturile erau a celor care asa inteleg ei viata ... (vorba unui clasic), a celor care inteleg ca NU AI PLATIT, ITI TAI MACAROANA!!
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc pentru incurajari, dar asteptam un argument legal pentru aceasta situatie frustranta.
asteptam un argument legal pentru aceasta situatie frustranta.


Mai legal decat o hotarare a comitetului ce vreti?
Credeti ca o sa se bage presedintele tarii intr-o asociatie de proprietari, credeti ca intereseaza pe cineva din tara asta de soarta unei asociatii?
Incercati la Primarie la serviciul care se ocupa de asociatiile de proprietari si o sa vedeti raspuns, este "bucataria asociatiei" va descurcati singuri!
Iar cand se vor sista furnizarea utilitatilor, iar cei buni platnici o sa sufere din cauza unor nesimtiti care nu inteleg ca traiul in comun nu inseamna papa, net, cablu, cluburi si fite, inseamna sa iti platesti ce ai consumat, atunci o sa fie distractie la maxim.
Cel mai indicat este sistarea utilitatilor (daca acest lucru este posibil) si sa se spele cu apa de ploaie, sa se incalzeasca cu radiatoare sau la lumanare!
Opinie personala: asociatia nu este furnizor de utilitati deci nu are voie sa taie apa sau gazele cuiva.

In Bucuresti unii furnizori, si ma refer la RADET, pot sista partial caldura, pe baza de vointa a locatarului, nu a asociatiei.

Pot avea un magazin in care vand carne, haine sau televizore fara a fi producator de carne, haine sau televizoare. Pot vinde marfa sub diferite forme de comert, diferite forme de aprovizionare, de livrare, expediere s.a.m.d. Nu ma obliga nimeni sa fiu producatoir, importator, distribuitor national, regional local... Important este sa desfasor aceasta activitate legal si nimeni nu ma poate opbliga sa-l servesc pe cel care nu plateste.
In asociatia de proprietari avem furnizori diferiti, de servicii, de utilitati, salariati, oameni ce muncesc si care trebuiesc platiti. Beneficiarii sunt membrii asociatiei. Acestia au obligatia sa platesca cheltuielile de intretinere. Daca nu o fac, li se aplica penalizari, sunt notificati, dati in judecata s.a.m.d. tot asa cum as fi dat in judecta daca nu-mi achit ratele la magazinul de la care am cumparat televizorul. Dar cat ma judec pe speta cu televizorul, credeti ca acel magazin o sa-mi mai vand si-un calculator in rate!? Eu nu cred.
Asa ca daca asociatia are posibilitatea tehnica, o sa-i opreasca utilitatile.

Un exemplu concret si foarte proaspat:
Acum cateva zile administratorul a trecut pentru a treia oara anul acesta pe la o firma de la parterul blocului sa le spuna sa-si repare instalatia de aer conditionat (iarna da caldura) din care curgea apa pe trotuarul din fata blocului generand mizerie, gheata s.a.m.d. Patronul deranjat de insistenta administratorului l-a "pus la punct" spunandu-i ca daca nu-i convine ceva sa faca scris catre el. Administratorul a spus imediat presedintelui care cunostea situatia cu balta din trotuar si acesta a decis sa i se opreasca imediat apa. Exista posibilitatea sa-i oprim apa fara a intra in spatiul respectiv. Au amenintat cu instanta, au amenitat cu primaria, cu prefectura cu... Au stat 3 zile fara apa iar astazi au venit la asociatie, au inteles mesajul, au reparat instalatia iar maine o sa le dam apa. E autentica, reala si proaspata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul asociatiei de proprietari de a opri utilitatile pentru neplata penalitatilor la intretinere kubolens kubolens Buna ziua, As vrea sa stiu daca Asociatia de Proprietari dintr-un imobil nou de locuinte are dreptul sa inchida apa si caldura pentru neplata penalitatilor ... (vezi toată discuția)
Drepturile administratorului de bloc danoozza danoozza Buna ziua, Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential si am cateva nelamuriri. La avizier s-a afisat un anunt in care scrie ca se vor opri utilitatile ... (vezi toată discuția)
Sistare apa calda ifigenia2005 ifigenia2005 Buna ziua, Vecinul meu are datorii la Termica,este legal ca aceasta sa sisteze furnizarea apei calde menajere,specificind ca respectivul nu are un contract ... (vezi toată discuția)