avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada determinata de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada determinata de proba

Buna ziua.
Care este perioada minima pe care pot angaja pe cineva pe perioada determinata? De cate ori pot reinnoi contactul pe perioada determinata? Contabila mea mi-a zis ca perioada minima e o luna cu posibilitatede reinnoire de 3 ori, stie cineva cat de adevarata e informatia?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:35, 3 Martie 2015
Nu exista prevazuta in Codul muncii o durata minima a unui CIM incheiat pe perioada determinata, ci numai o durata maxima.
Codul Muncii nu prevede o durata minima a unui c.i.m.

Un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi prelungit de nenumarate ori inauntrul teremnului de 36 de luni.
Va multumesc mult pentru raspunsuri! Aveti cumva vreun articol in acest sens din Codul muncii?
Art.82 C.mun.
.....
(3) Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 83, si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar acte aditionale cim perioada determinata alisaelena alisaelena Buna seara, Am un CIM incheiat pe o perioada determinata. Partile convin sa mai prelungeasca acest CIM prin act aditional cu inca o luna. Apoi convin sa mai ... (vezi toată discuția)
Prelungirea contractelor pe perioade determinate ciurli_si_burli ciurli_si_burli Am o nedumerire legata de prelungirea contractelor pe perioada deterninata. In condul muncii se mentioneaza ca angajatorul nu are voie sa faca mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Marian325 Marian325 Un contract de munca incheiat pe perioada determinata poate fi prelungit si printr-un act aditional. Aceasta prelungire se face in limita a 36 de luni. De cate ... (vezi toată discuția)