avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... lnformatie reabilitare termica pe cont propriu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

lnformatie reabilitare termica pe cont propriu

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele 3 probleme:

1.deoarece reabilitarea termica efectuata de Primarie nu se stie daca si cand se va face, doresc sa imi reabilitez apartamentul pe cheltuiala mea. Pentru reabilitarea termina a apartamentului meu am nevoie de autorizatie de la Primaria Sector 3 sau de la Asociatia de Proprietari a blocului?

2. doresc sa imi montez la geamul de la bucatarie si la cel de la sufragerie o copertina din policarbonat ca sa protejez un pic cele 2 incaperi de soare si de mizeria aruncata pe geam de locatarii de la etajele superioare. Pentru a o putea monta am nevoie de autorizatie de la Primaria Sector 3 sau de la Asociatia de Proprietari a blocului?

3.doresc sa imi montez in dreptul geamurilor jardiniere cu flori. Pentru asta am nevoie de autorizatie de la Primaria Sector 3 sau de la Asociatia de Proprietari a blocului?


va multumesc.
Pentru ca este vorba de fatada imobilului, care este proprietate comuna, aveti nevoie ori de aprobarea Adunarii Generale, ori de semnaturile tuturor proprietarilor, pe un tabel nominal. Cu acestea, mergeti la primaria de care apartineti si solicitati autorizatie de constructie.
Pentru jardiniere nu e nevoie de aprobare, cu conditia sa nu le ancorati de fatada blocului, ci de tocul geamului, Stiu ca suna aburd, dar un chitibus va poate face probleme ca nu ati cerut aprobare.
@gamarand,

Primul act pe care trebuie sa-l solicitati la Primarie este Certificatul de Urbanism. Prin acest certificat Primaria va comunica ce anume trebuie sa faceti, documentatie, avize, etc., pentru autorizatia de construire. Autorizatia de construire nu este pur si simplu o "aprobare"! Retineti ca proiectul de autorizare trebuie sa fie semnat, conform Legii 50/91, de un arhitect cu drept de semnatura. Asa ca, cel mai bine ar fi sa consultati un arhitect cu drept de semnatura, care va va spune care sunt pasii de urmat.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna tuturor. recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ... madalinams madalinams Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ca un rulou din panza, intr-un bloc nou. Inainte sa o comand nu era infiintata asociatia de ... (vezi toată discuția)
Copertina de policarbonat Miha2003 Miha2003 Ce aprobări trebuie sa obțin pentru a .mi monta la geamul apartamentului meu o copertina din policarbonat .Mentionez ca este necesară aceasta copertina ... (vezi toată discuția)
Copertina balcon Coriina12 Coriina12 Buna seara ! Recent, mama mea si-a montat o copertina la balcon, deoarece se saturase de vecinii de deasupra care aruncau tigari si scuipau pe hainele noastre ... (vezi toată discuția)