avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctiune administrativa pentru evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctiune administrativa pentru evaziune fiscala

Buna ziua
vin si eu cu o ff mare rugaminte si in speranta ca ma va ajuta cineva cat mai urgent.
Am scos un cazier judiciar in data de 02.12.2008, care era curat, fara nici o inscriere. In 18.05.2009 am scos un alt cazier unde apare o sanctiune administrativa pentru evaziune fiscala cu amenda de 500 lei, fapta care a avut loc in 21.07.2006.
Cum se poate sa existe aceasta diferenta intre cele 2 caziere, cu toate ca nu au trecut nici macar 6 luni intre ceel 2 solicitari?
Reabilitarea de drept are loc dupa 3 ani in cazul meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ivasca , utilizator 16:23, 22 August 2011
1) Contribuabilii care figureaza în evidenta cazierului fiscal pot cere rectificarea datelor înscrise, daca acestea nu corespund situatiei reale ori înregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale.
(2) Cererea de rectificare, însotita de acte doveditoare, se adreseaza unitatii fiscale care a emis certificatul de cazier fiscal.
(3) Organele fiscale vor comunica contribuabililor modul de solutionare a cererii de rectificare în termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia.
(4) Organele fiscale sunt obligate sa verifice sustinerile contribuabililor si, daca constata ca în cazierul fiscal s-a facut o înregistrare gresita, iau masuri de rectificare a datelor si comunica sau elibereaza un nou certificat de cazier fiscal în locul celui contestat.
(5) Certificatul de cazier fiscal eliberat în conditiile alin. (4) este scutit de taxa de timbru.



Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept in cazul condamnarii la pedeapsa amenzii, la pedeapsa inchisorii care nu depaseste doi ani sau la pedeapsa inchisorii a carei executare a fost suspendata sub supraveghere, daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune .

Pentru cei condamnati la pedeapsa amenzii, termenul curge din momentul in care amenda a fost achitata integral sau executarea ei s-a stins in orice alt mod
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
ContSters54707, utilizator
Si acest lucru se intampla cu toate ca nu a fost pe rol nici un proces penal?
In cazier apare si scoaterea de sub urmarire penala. Deci care e diferenta atunci intre amenda penala si aceasta sanctiune?
Daca ar fi fost sesizata instanta penala era posibil sa va aplice o pedeapsa cu inchisoare ( sa presupunem ca ar fi fost cu suspendare ).
Proces penal a existat dar nu ati fost trimis in judecata la instanta.

avocat Claudiu Lascoschi
Am "auzit" ca in cazul sanctiunii administrative pentru evaziune fiscala termenul de reabilitare ar fi de 5 ani (fiind vorba numai de evaziune fiscala. Pana la urma e 3 sau 5? Dar aceasta sanctiune afecteaza angajarea intr-un post de conducere?
Ordonanta data de procuratura este asadar din 21.07.2006, deci din 21.07.2009, cazierul meu judiciar va fi curat? Ce trebuie sa fac in acest sens


Va multumesc f mult pentru raspunsuri!!!
Este vorba de o amenda. Iar in acest caz reabilitarea de drept va fi de 3 ani. Reabilitarea judecatoreasca adica 4,5,7 ani intervine in cazul pedepsei cu inchisoarea.

Depinzand de post da va poate afecta pana la reabilitare. Dupa reabilitare pedeapsa va fi stearsa din cazier.
Reabilitarea opereaza de drept dar daca vrei sa mergi pe sigur poti sa ceri instanta sa constate reabilitarea.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
ContSters54707, utilizator

Alte discuții în legătură

Cazier patat? alex1925 alex1925 ce inseamna \"ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)
Amenda penala jusi_1304 jusi_1304 Buna ziua,doresc sa stiu daca ma afecteaza o amenda penala daca sunt cadru militar.Va multumesc (vezi toată discuția)