avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Renuntarea la pretentiile civile in timpul urmaririi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Renuntarea la pretentiile civile in timpul urmaririi penale

Se poate renunta la pretentiile civile in timpul urmaririi penale?
Acest lucru se poate face print-o tranzactie notariala?
Cel mai recent răspuns: ContSters332771 , utilizator 12:44, 5 Martie 2015
Se poate face și printr-o înțelegere la mediator, materializată într-un acord de mediere.
Despre ce infracțiune este vorba?
Se poate, sediul materiei:Art. 22 C. proc. pen., aveti mai jos cerere model, depuneti direct la parchet sau politie.
Mai trebuie sa stiti ca daca renuntati nu mai puteti reveni asupra renunţării şi nu puteti introduce acţiune la instanţa civilă pentru aceleaşi pretenţii.

Parchetul …
Dosar nr. …

Domnule Prim-procuror/Comandat al Secției .. poliție

Subsemnatul/subsemnata … (nume, prenume, CNP, domiciliu/reședință), în calitate de parte civilă formulez, în baza art. 22 C. proc. pen.

CERERE DE RENUNȚARE LA PREȚENȚIILE CIVILE

formulate în dosarul nr. … Parchetului de pe lângă.................. în care m-am constituit la data de … parte civilă cu suma de …., reprezentând daune morale și cu suma de … reprezentând daune materiale.

În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art. 22 C. proc. pen.

Data, Semnătura,

Domnului Prim-procuror al Parchetului de pe lângă................../Comandat al Secției .. poliție
Multumesc domnule Razvan!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere consultare dosar penal mezgageza mezgageza Va rog sa ma ajutați cu o cerere de consultare a dosarului, eu având calitate de inculpat, la parchet! (vezi toată discuția)
Plangere amenintare cu moartea ContSters362885 ContSters362885 Buna ziua, Aveti sa ma ajutati cu un link de model de plangere pentru amenintarea cu moartea? Sau ceva de ajutor ca sa stiu cum sa o fac foarte bine, va ... (vezi toată discuția)
Contestare la renuntarea urmaririi penale! multumesc Alexandrundaniel Alexandrundaniel Un vecin a intrat in locuinta bunicii,a sustras diferite bunuri,si-a recunoscut fapta prejudiciul nu a fost recuperat,iar procurorul a decis neinceperea urm. ... (vezi toată discuția)