avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

buna seara,
am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai pe scurt sa preiau firma eu? va rog sa-mi raspundeti :sorry:
Cel mai recent răspuns: Teea , utilizator 18:02, 26 August 2010
Sa mergeti la un notar pentru a va cesiona partile sociale. Dupa aceasta operatiune trebuie sa mergeti la ONRC sa schimbati toate modificarile efectuate.
vornicu lumi a scris:

buna seara,
am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai pe scurt sa preiau firma eu? va rog sa-mi raspundeti :sorry:


Atentie, Calitatea de asociat unic intr-un SRL, presupune sa nu mai aveti aceasta calitate in alt SRL
Mergeti la notariat cu sotul unde cesioneaza partile, actul constitutiv trebuie modificat si restul de acte, mers la registrul comertului pentru definitivare.
Angajarea dvs. este posibila in baza CIM, este un contract de prepusenie.
Sau mai simplu, intocmiti Dvs. (asociatul unic) o hotarare a adunarii generale extraordinare prin care decideti cesionarea partilor sociale
La punctul 1:
Asociatul unic declara ca cedeaza partile sociale in numar de ____, numerotate de la 1 la ___, in valoare de ___lei pentru fiecare parte sociala, in valoare totala de ____ lei, reprezentand ____% din capitalul socialia, catre Dna ____ -cu toate datele de identificare)
La punctul 2:
Dna ____ declara ca intelege sa primeasca un numar de ___ parti sociale, numerotate de la 1 la __, in valoare de ___lei pentru fiecare parte sociala, in valoare totala de ___ lei, reprezentand __% din capitalul social, de la Dl . ____ (cu toate datele de identificare)
Punctul 3:
In urma cesionarii partilor sociale, structura capitalului social este urmatoarea:
-Dna ___ detine un numar de ____ (etc. etc.)

Cu aceasta mergeti la ORC pentru redactarea actului constitutiv reactualizat si inregistrarea mentiunii (eventual pentru redactarea actului constitutiv reactualizat, va adresati unui avocat sau consilier juridic pentru a primi data certa)

In acest fel, si costurile sunt mai reduse si modificarea este sigur inregistrata.

Actul aditional (sau decizia asociatului unic) NU SE FAC LA NOTAR.
Acest act este sub semnatura privata, sau la avocat, consilier juridic sau la referentul ORC.

Oricum, tranzactia se confirma de catre judecator.

Procedura de cesiune este destul de complicata ca sa o faci singura.

Se face un
- contract de cesiune parti sociale
- decizie asociat unic
- act constitutiv actualizat
- proces - verbal predare primire evidenta contabila si gestiune;
- declaratii autorizare, dupa caz
- cerere
- contor de cuvinte

Nu e simplu. Mai bine mergi la un specialist.

Alberto Kurtyan
Chiar daca vi se pare ca ati cheltui bani degeaba , mai bine platiti un avocat sa va faca actele si sa le depuna decat sa platiti un notar(care oricum are onorarii destul de mari) si sa va puna in brate actele pe jumate facute. De acord cu dl.consilier Alberto, sunt destule acte de redactat si credeti-ma v-ati prinde urechile in ele si multe drumuri veti face la REgistrul Comertului pana terminati de inregistrat cesiunea. Orice decizie luati, multa BAFTA!

Alte discuții în legătură

Asociat in firma vornicu lumi vornicu lumi buna seara,revin tot cu problema firmei sotului meu.Pentru ca este destul de incilcit procedeul de cesionare al actiunilor,va rog sa-mi spuneti ce ar ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv actualizat - cesiune parti sociale ContSters50370 ContSters50370 Buna ziua, am si eu o intrebare, daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscatoare. Desi am cautat pe forum, nu m-am lamurit in totalitate. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Cumparare -vanzare actiuni ContSters168570 ContSters168570 In cazul unul srl cu doi asociati 50%, cu 50% , eu fiind unul din asociati si in acelasi timp unic administrator ii pot plati celuilalt asociat actunile cu ... (vezi toată discuția)