beneficiaza de pauza de masa angajati care lucreaza in program de tura 12/24 daca in regulamentul intern nu este stipulat acest lucru , chiar daca in codul munci la articolul 134 , in contractul colectiv de munca national la articolul 54 , si in contractul colectiv de munca in sanatate la articolul 116 este prevazut dreptul la o pauza de minim 15 minute.
1. Incepand cu 01.01.2011, nu mai exista Contract colectiv de munca la nivel national.
2. art.116 din Contract colectiv de muncă la nivel de Sector de Activitate „Sănătate. Activităţi veterinare” pe anii 2014-2015, nr.1726 din 29.11.2013:
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin regulamentul intern.
si daca in regulamentul intern nu este prevazut acest lucru angajatul poate solicita o pauza de masa , de minim 15 minute , regulamentul intern poate suspenda un drept prevazut in contractul colectiv de munca din sanatate
Pauza 15 minute
mnd
buna ziua,
va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema, in CCM la nivel national pe anii 2007-2010 la art. 54 (1) era prevazut ca \"repausul pentru ... (vezi toată discuția)
Codul muncii
mihaela tm
sunt ingrijitoare la o gradinita cu program prelungit la 8 ore,cu doua educatoare pe tura la 5 ore program de lucru..intrebarea mea este daca ele au dreptul ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru
zinca
Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra si sper sa ma ajutati.
lucrez intr-un Car si postul meu este de casier incasator deci toata ziua mea de lucru ... (vezi toată discuția)