avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Construire apartamente pentru a le vinde
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Construire apartamente pentru a le vinde

Am si eu o speta:
Sot+sotie are un pamant si vrea sa construiasca apartamente pentru a le vinde. Totul dateaza din 2012. Era obligat sa tina evidenta TVA-ului si la mom acela ne-a sfatuit sa ne facem un PFA pentru a tine evidenta, intre timp s-au desteptat cei de la finante si ne-au zis ca tb CNP cu cod de TVA.
Ma rog am problema cu ce era inainte ca am avut control la pFA. Am platit 3% la notar asa cum prevede codul fiscal iar pe Pfa am tinut doar evidenta tva, neinregistrand venituri pt ca vanzarea s-a facut pe cnp el+sotie pe baza de contract vanzare -cumparare
Cei de la finante mi-au pus pe pfa aceste venituri si mi le-a impozitat cu 16% suplimentar, dar nu mi-a luat in calcul si pamantul pe care sunt construite blocurile
VAAAAAAA ROOOOG nu mai stiu ce sa fac!!!!!!!!!!CEEEE parere aveti???
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 16:44, 4 Martie 2015
Organul fiscal poate sa considera o activitate ca fiind economica si sa stabileasca impozit pe profit.
Trebuie vazute actele. Este greu de dat o opinie asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D 392 b ContSters160319 ContSters160319 Va rog frumos sa-mi comunicati daca un PFA cu activitate comerciala de prestari servicii, cu plata impozitului pe venit in sistem real si ne platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit - sunt persoana fizica neimpozabila sau impozabila? alexberi alexberi Lamuriti-ma si pe mine in incalcitul Cod Fiscal. PFA cu norma de venit reprezinta o persoana fizica [b]neimpozabila [/b]sau [b]impozabila[/b]? Intreb in ... (vezi toată discuția)
Tva vanzare teren + tva locuinta noua gabiliviu gabiliviu Buna ziua!Am mai postat aici despre impozitul platit pe un teren intravilan vandut in luna februarie.Mai am 2 intrebari: 1.trebuie sa platesc si Tva pentru ... (vezi toată discuția)