Am si eu o speta:
Sot+sotie are un pamant si vrea sa construiasca apartamente pentru a le vinde. Totul dateaza din 2012. Era obligat sa tina evidenta TVA-ului si la mom acela ne-a sfatuit sa ne facem un PFA pentru a tine evidenta, intre timp s-au desteptat cei de la finante si ne-au zis ca tb CNP cu cod de TVA.
Ma rog am problema cu ce era inainte ca am avut control la pFA. Am platit 3% la notar asa cum prevede codul fiscal iar pe Pfa am tinut doar evidenta tva, neinregistrand venituri pt ca vanzarea s-a facut pe cnp el+sotie pe baza de contract vanzare -cumparare
Cei de la finante mi-au pus pe pfa aceste venituri si mi le-a impozitat cu 16% suplimentar, dar nu mi-a luat in calcul si pamantul pe care sunt construite blocurile
VAAAAAAA ROOOOG nu mai stiu ce sa fac!!!!!!!!!!CEEEE parere aveti???
Organul fiscal poate sa considera o activitate ca fiind economica si sa stabileasca impozit pe profit.
Trebuie vazute actele. Este greu de dat o opinie asa.
D 392 b
ContSters160319
Va rog frumos sa-mi comunicati daca un PFA cu activitate comerciala de prestari servicii, cu plata impozitului pe venit in sistem real si ne platitor de TVA, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.