Pentru a recunoaste copilul la notar fostul concubin mi-a folosit CNP-ul si a scris numai minciuni in acea declaratie. Nici numele meu nu este corect, lipseste o litera. Pot contesta aceasta recunoastere in instanta?
Notarul a spus ca are nevoie de certificatul de nastere al copilului- original sau copie legalizata si buletinul meu in original.(Am intrebat printr-un e-mail si am raspunsul lui in scris). Desi fostul concubin nu a avut aceste acte deoarece sunt la mine, totusi a putut face declaratia. Pot cere lamuriri la notar? Ar trebui ca notarul sa aiba copii ale actelor folosite?
Care este interesul, ca eu nu-l vad.
Care este si suferinta provocata dv. de fostul concubin, eu vad doar ca a incercat sa-si exercite drepturile si atat.
De declarat, domnul poate declara si ca recunoaste ca este tatal celor trei copii ai mei pe care nu-i am... asta nu inseamna ca nu poate declara un CNP al meu din memorie... daca declaratia aceasta este folosita impotriva mea, atunci e ilegal, daca insa e folosita legal si eu chiar am trei copii cu dansul de care nu stiu, atunci e perfect corect si legal.
Incerc sa va dau exemple ca sa distingeti situatii diferite in functie de scopul actelor, desi aceleasi actiuni sunt facute de fost. Nu ajunge doar ca a dat o declaratie, ci si cum o foloseste.
Nu inteleg de ce e musai de CNP... obiectul recunoasterii poate fi si determinabil, cred... nu? Copia certificatului de nastere chiar e prea mult.
Am inteles ce spuneti dna AVLIL, dar sunt contrariata de faptul ca a folosit niste acte pe care nu le are (sau poate a facut copie dupa CI al meu fara sa stiu).
Eu vorbesc strict de faptul ca mi-a folosit CNP-ul intr-un document oficial. La notariat pentru a face recunoasterea este nevoie de CI in original al declarantului, CI in original al mamei si CN in original sau copie legalizata al copilului. In afara de CI propriu, el nu a avut alt document. Intreb legal cum se poate face asta. Notarul te crede pe cuvant? Nu cere niciun act?
Pentru recunoasterea copilului, la notar are nevoie doar de CI a lui si de datele din certificatul de nastere al copilului, asa cum spun gi-jane si alvil, poate declara ce doreste.
Doamna, in primul rand acele date le-a folosit in atingerea unui scop legal, exercitarea unor drepturi ale sale.
In al doilea rand, nu vad sa fie necesar mai mult decat propriul act de identitate. Ca asa solicita notarii e una, ca nu e necesar e alta.
Eu, una, pot sa merg la notar si sa declar ca subsemnata sunt tatal copilului dv. E declaratia mea, pot declara in scris ca sunt verde, ca sunt tata, ca am 14 copii. E declaratia mea, pot declara orice, inclusiv ca sunt extraterestru. Si, daca doresc, imi pot trece in declaratie datele din pasaportul meu interstelar... e o declaratie, nu e nevoie ca notarul sa imi indentifice cipul intergalaxial de fac eu vorbire acolo... Ok?
Dealtfel, nu conteaza nici daca e adevarat sau fals ce declar, atata timp cat nu folosesc acea declaratie sa produca niste efecte juridice...
Nu e suficient sa citim unele acte juridice si sa pricepem sensul lor, daca nu cunoastem scopul legii si modul de a-l gasi! De aceea, un jurist nu e o biblioteca de carti, ci are o logica juruidica formata care ajuta sa interpreteze legea...
Inteleg ca strict formal, domnul are niste date ale dv. pe care nu trebuia sa le aiba, dar eu stiu CNP-ul sotului si al altor cateva rude. Daca ma cert cu ei, ce sa fac, sa-mi sterg memoria? Daca nu le folosesc decat in scopuri legale, nu conteaza ca le-am avut sau nu, caci le puteam oricum obtine legal si daca nu le-as fi avut.
In consecinta, ca a stiut CNPul si aproape si-a amintit si numele, ce conteaza? Asa trebuia sa procedeze un tata, corect dpdv legal. Sa-i aruncam cu pietre pentru asta?