avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea copilului fara voia mamei - minor nascut in Anglia

cum pot sa intru in custodia copilului meu care este la concubina mea momentan care este in anglia ..noi nu suntem cununati legitim eu nu am fost prezent la nastere si in dreptul tatalui este o liniuta ::acum as vrea sa stiu ce pot face ca ea sa accepte testul de paternitate sau sa vrea sa fiu trecut ca tata pe certificatul de nastere :?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 09:29, 24 Octombrie 2016
Stimate domn, nu puteţi face nimic ca altă persoană să accepte sau să dorească ceva fără voinţa acelei persoane.
Înţeleg că doriţi să fiţi tată. Sunteţi tată :-/
Martonze, nu exista asa ceva, copilul are tata, tatal doreste sa il recunoasca si sa-i fie parinte, ce doreste mama nu conteaza in fata legii. E vorba de legatura tata-copil, care nu are nimic, dar nimic in legatura cu mama, decat daca aceasta decide ( si se pare ca a decis) din prea multa iubire maternal sa-si lase copilul fara tata.
O dati in judecata pentru stabilire paternitate.
Cautati un avocat. Normal ca daca aveti un copil, legea va va recunoaste drept parinte.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
When, utilizator
copilul are certificat de nastere romanesc?
When, citiţi mai înainte postarea, apoi să vă daţi cu părerea.
Domnul a întrebat "ce se poate face ca ea să accepte sau să vrea ", ori nu te poate obliga nimeni să vrei ceva ori să accepţi ceva, cred că este clar.
Întrebarea mea de la sfârşit se referă la faptul că domnul recunoaşte că nu a fost prezent la naşterea copilului, că e liniuţă în dreptul tatălui pe certificatul de naştere şi mama cu copilul sunt în Anglia. Am tras concluzia (poate greşit) că domnul nu-şi cunoaşte copilul...ori ce legătură tata-copil vedeţi aici?
Domnul are dreptul să meargă la Starea Civilă (dacă copilul s-a născut în Romania) şi să declare că el este tatăl copilului, fără să o întrebe pe mama.
Daca acest copil are certificat de nastere romanesc, va puteti duce la orice notar public, declarati ca sunteti tatal lui iar un exemplar din aceasta declaratie va fi trimisa din oficiu la starea civila care va emite un nou certificat pe care veti aparea d-voastra ca tata.

Daca nu are certificat romanesc, consultati legislatia din Anglia, poate e asemanatare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere cu numele sotului mamei aaandreiii aaandreiii Buna ziua! Suntem parintii romani necasatoriti a unui copil nascut in Anglia. La momentul conceperii partenerea mea de viata nu avusese finalizat divortului ... (vezi toată discuția)
testul de paternitate in cazul in care individul locuieste in strainatate ALBERTA96 ALBERTA96 studiez de ceva vreme procedura de stabilire a paternitati si sunt impresionata de numarul mare al indivizilor care sunt iresponsabili. aduc in discutie acest ... (vezi toată discuția)
Copil fara tata Panseaua Panseaua Doresc pareri referitor la aceasta situatie: Ea traieste in concubinaj cu El. Ea cetatean roman, el roman si francez. Ea are loc de munca si o locuinta ... (vezi toată discuția)