Buna seara!
Povestea mea poate parea ciudata, dar mergand pe zicala "Omul bun e luat de prost.", incerc si aici.
Dupa o relatie de concubinaj, de aproximativ 5ani, a aparut un copil. Dupa cateva luni, drumurile noastre s-au separat. Problema nu este aceasta.
Fostul concubin, plecat in Germania, a gasit o femeie. Aceasta avand acasa 2 copii. Un copil facut cu domnul X ( au divortat si copilul este la ea ), celalalt facut cu domnul Y. Aici apare problema. Domnul Y cu aceasta femeie, nu au divortat. In momentul de fata, ea pretinde ca este gravida cu fostul meu concubin.
Intrebarea mea este: ce se poate intampla daca acest copil se naste? Numele cui se scrie in certificat? In caz ca se divorteaza dupa ce se naste copilul, ce se intampla ? Se poate supara domnul Y si sa faca in asa fel incat sa ramana si cu copilul fostului meu concubin?
Va multumesc !!
O seara buna !
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru dvs nu-i nimic complicat, și nu vă afectează în nici un fel ce face fostul concubin prin Germania.
Pe mai departe fostul concubin este și va rămâne tatăl copilului dvs, și atât.
Iar situația juridică a faptului că noua lui concubină este gravidă de fostul dvs concubin, dar nu este divorțată de al 2-lea soț, este sub incidența legii germane.
În Germania sunt legi diferite de legile românești pentru situații de acest gen.
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu înțeleg ce e ciudat și ce legatura are zicala cu situația.
Cum adică " ce se intampla dacă se naște copilul? Gaura în cer nu se face.
În Germania îl poate înregistra după legea de acolo, dacă tatăl biologic îl poate recunoaste, dacă legea ii permite acolo, când o sa vina sa înregistreze copilului aici, o sa aibă ghinion pt ca cf legii românești, tatal copilului e prezumat a fi soțul și nu or sa vrea cei de la starea civila sa îl înregistreze altfel, or sa ii trimita în Germania sa modifice actele, iar aia nu or sa vrea pt ca sunt corecte din punctul lor de vedere.
După ce rezolva cu actele, nu știu cum, ii asteapta un proces de tagada de paternitate, dacă vor ca acel copil sa fie și în acte al cui e în realitate.
Oricum, dvs nu aveți nicio legătură cu problema lor, abia când își vor rezolva problema, va va afecta la pensia pt copilul ce îl aveți impreuna, ca din 1/4, cat I se cuvine copilului acum, va putea fi stabilita pensia doar la max 1/6 din venitul lui.
Mentionez ca situatia aceasta se intampla in Romania. Am pus aceasta intrebare deoarece familia fostului concubin nu accepta aceasta situatie si doresc sa-i bage mintile in cap.
Exact, care este interesul dv., de ce intrebati? Ca simt ca ne scapa ceva.
Y va fi trecut tatal copilului. El va contesta sau nu. La fel, vreun mostenitor al lui sau chiar mama copilului. Nu stim ce va sa fie.
Daca va intereseaza ceva din viitor, trebuie sa ne spuneti ce anume, exact. Oricum, mintile in cap nu intra cu dosare in instanta. De regula, asa ies mintile din cap.
Intreb aceste lucruri deoarece aceasta femeie il indeparteaza pe fostul concubin de copilul nostru. Noi nu ne-am judecat pentru pensie sau custodie, i-am spus ca daca vrea sa ma ajute bine, daca nu, tot bine... Dar vreau sa isi vada baiatul, chiar daca noi nu mai avem nici o treaba. Parintii lui nu sunt de acord cu ea deoarece isi vede decat interesele ei. Acestia vor sa ii arate in ce se baga. Iar eu sunt intermediar intre ei. Tinand cont ca este tatal copilului meu, nu ii vreau raul. Dar doamna e unsa cu toate alifiile si in loc sa il ajute, il coboara.