avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulamentul de ordine interioara in cadrul unei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulamentul de ordine interioara in cadrul unei societati comerciale

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la modul de afisarea a regulamentului de ordine interioara si a procedurilor redactate in cadrul unei companii. Societatea la care lucrez imi cere sa semnez un act care suna cam asa:
„Declar, pe proprie raspundere, ca am luat la cunostinta si am inteles continutul tuturor
procedurilor/instructiunilor/documentelor care reglementeaza aria mea de activitate si stiu ca acestea sunt publicate pe site-ul Regulilor Interne al companiei, la care eu am acces nelimitat si neconditionat. De asemenea, sunt complet raspunzator sa ma informez despre toate modificarile ulterioare.
Declar, totodata, ca necunoasterea dispozitilor acestora, nu ma absolva de vina, si imi asum ca incalcarea sau nerespectarea lor, cu intentie sau din culpa, atrage aplicarea de sanctiuni
disciplinare impotriva mea, pana la desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.”
Intrebarea mea este, avand in vedere ca acest site de multe ori nu functioneaza, sa zicem datorita unor probleme de acces la internet, ca aceste „proceduri/instructiuni/documente pot fi modificate fara ca eu sa fiu instintata in timp real, e grestit din partea mea sa cer in format scris toate aceste documente pentru a le semna? Eu am cerut sa-mi puna la dispozitie in format pe hartie si semnat de director toate aceste regulamente si proceduri si am fost refuzata, mi-au spus ca nu se poate acest lucru si sa ma uit eu mereu pe site daca s-a modificat ceva. Eu consider ca acest lucru reprezinta un abuz din partea lor acest refuz de a-mi pune la dispozitie aceste informatii intr-o forma in care sa nu poata fi modificate fara ca eu sa fiu informata. Gasesc pe undeva un articol de lege in care sa-i oblige ca aceste informatii sa fie redactate si printate pentru a fi prezentate angajatiilor in forma scrisa si nu virtual?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 5 Martie 2015
Art. 243.C.mun.
(1) Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
(2) Obligaţia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.
Despre continutul reg. int. trebuie sa fiti informat cu ocazia instructajului introductiv general, si ocazional, daca i s-au adus modificari, luarea la cunostintta certificandu-se prin semnatura angajatului si a celui care a facut instruirea
Afisarea la sediu este obligatorie dar nu si inmanarea fiecarui angajat in parte.
monccriss a scris:

.... Eu am cerut sa-mi puna la dispozitie in format pe hartie si semnat de director toate aceste regulamente si proceduri si am fost refuzata, mi-au spus ca nu se poate acest lucru si sa ma uit eu mereu pe site daca s-a modificat ceva. Eu consider ca acest lucru reprezinta un abuz din partea lor acest refuz de a-mi pune la dispozitie aceste informatii intr-o forma in care sa nu poata fi modificate fara ca eu sa fiu informata. Gasesc pe undeva un articol de lege in care sa-i oblige ca aceste informatii sa fie redactate si printate pentru a fi prezentate angajatiilor in forma scrisa si nu virtual?

1. Orice modificare ce intervine in continutul regulamentului intern este supusa procedurilor de informare prevazute la art. 243 C.mun.

2. Regulamentul Intern postat pe site-ul societatii are vreo reglementare cu privire la modul de informare a salariatilor referitor la modificarea acestruia?

3. Orice salariat interesat poate sesiza angajatorul cu privire la dispoziţiile regulamentului intern, în măsura în care face dovada încălcării unui drept al său.
Controlul legalităţii dispoziţiilor cuprinse în regulamentul intern este de competenţa instanţelor judecătoreşti, care pot fi sesizate în termen de 30 de zile de la data comunicării de către angajator a modului de soluţionare a sesizării formulate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament intern in format electronic? avocadonet avocadonet Buna seara, am solicitat la servici o copie in format electronic a Regulamentului intern, deoarece este mai usor sa fac o cautare folosind cuvinte cheie. Mi ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Se poate modifica r.i. fara a instiinta in scris angajatii ? Biscuite Biscuite Caz concret, sotia mea a fost in concediu de maternitate un an.A inceput serviciul in februrie.( dupa 11 luni , pentru a beneficia de ajutorul de insertie ) De ... (vezi toată discuția)