avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament intern in format electronic?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament intern in format electronic?

Buna seara, am solicitat la servici o copie in format electronic a Regulamentului intern, deoarece este mai usor sa fac o cautare folosind cuvinte cheie. Mi s-a raspuns ca acest regulament este disponibil numai in forma tiparita si ca trebuie sa ma duc la HR (in timpul liber) ca sa-l consult.
Este normal si legal sa fie asa? Firmele nu sunt obligate sa puna la dispozitia angajatului o copie electronica a Regulamentului intern?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: avocadonet , utilizator 19:56, 11 Septembrie 2016
Firmele nu au obligatia sa puna la dispozitia angajatului o copie electronica a Regulamentului intern.

Art. 243 C.mun.
(1) Regulamentul intern se aduce la cunoştinţă salariaţilor prin grija angajatorului şi îşi produce efectele faţă de salariaţi din momentul încunoştinţării acestora.
(2) Obligaţia de informare a salariaţilor cu privire la conţinutul regulamentului intern trebuie îndeplinită de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecărui salariat cu privire la conţinutul regulamentului intern se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau, după caz, prin conţinutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.

Potrivit dispozitiilor art. 243 C. muncii, angajatorului ii revin doua obligatii distincte legate de regulamentul intern: obligatia de a-i incunostinta pe salariati si obligatia de a afisa regulamentul intern.
Multumesc frumos pentru clarificare, acum este totul limpede.
Va urez o seara cat mai placuta, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulament ordine interioara tenteamaria tenteamaria am dreptul la o copie a regulamentului de ordine interioara din cadrul unei societati la care lucrez??? mentionez ca l-am semnat insa nu vor sa imi dea o copie ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)