avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regulament ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regulament ordine interioara

am dreptul la o copie a regulamentului de ordine interioara din cadrul unei societati la care lucrez??? mentionez ca l-am semnat insa nu vor sa imi dea o copie dupa acesta....multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 25 Februarie 2013
Da aveti dreptul. Mai mult, din cate stiu eu, sunt obligati sa-l afiseze. Faceti o cerere scrisa prin care le cereti regulamentul.
tenteamaria

Codul muncii prevede:

Art. 243. - (1) Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.
(2) Obligatia de informare a salariatilor cu privire la continutul regulamentului intern trebuie indeplinita de angajator.
(3) Modul concret de informare a fiecarui salariat cu privire la continutul regulamentului intern se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, dupa caz, prin continutul regulamentului intern.
(4) Regulamentul intern se afiseaza la sediul angajatorului.

Nu vad unde se specifica ca angajatorul trebuie sa dea o copie de pe RI salariatilor. Si daca are 1000 de salariati, face 1000 de copii???
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Se poate elibera o copie de pe reg.intern al angajatorului .. nu exista nicun text de lege care sa interzica asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Regulament intern in format electronic? avocadonet avocadonet Buna seara, am solicitat la servici o copie in format electronic a Regulamentului intern, deoarece este mai usor sa fac o cautare folosind cuvinte cheie. Mi ... (vezi toată discuția)