avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raporturi de munca. Angajatorul refuza sa trimita prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raporturi de munca. Angajatorul refuza sa trimita prin mail, ...

Raporturi de munca. Angajatorul refuza sa trimita prin mail, fiecarui salariat, Reg intern. Nici un salariat nu l-a vazut. Dar HR pune toti cei care se angajeaza sa semneze precum ca au luat la cunostinta de el si..nu ai ce sa faci,caci ei zic, ca o sa-l primiti. Apoi daca il ceri, spune ca e document intern si nu se poate trimite. Are peste 100 pagini. Cand sa-l citesti, ca nu iti da timp, dar sa-l mai si intelegi. E secret Reg intern?
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 14:26, 14 Noiembrie 2024
Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, şi de a face dovada îndeplinirii acestei obligaţii.

Aducerea la cunoştinţa salariaţilor a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiţia ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului şi să poată fi stocat şi printat de către acesta.

Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.

Puteti sesiza ITM-ul.
Buna ziua

Regulamentul intern nu este secret.

Regulamentul intern trebuie afisat la sediul angajatorului si adus la cunostinta angajatului, fie pe hartie, fie, daca este electronic, intr-un mod prin care angajaul sa il poata tipari.

Faceti sesizare la ITM [ link extern ]

Articolul 243 din legea 53/2003 (Codul Muncii) spune asa:
(1) Angajatorul are obligația de a aduce la cunoștința fiecărui salariat prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, și de a face dovada îndeplinirii acestei obligații.
(2) Aducerea la cunoștința salariaților a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiția ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului și să poată fi stocat și printat de către acesta.
(3) Regulamentul intern își produce efectele față de salariat de la momentul luării la cunoștință a acestuia.
(4) Regulamentul intern se afișează la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii: art. 243. [informarea salariaţilor] (1) angajatorul ... romanul11 romanul11 Codul muncii: Art. 243. [informarea salariaţilor] (1) Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului ... (vezi toată discuția)
Regulament intern firma Julia78 Julia78 Buna ziua, trebuie sa depun undeva regulamentul intern sau il tin la sediul social al firmei? Imi puteti spune si cum anume se adopta sau de unde il obtin? (vezi toată discuția)
concediu fara salar , buna ziua ! doresc sa-mi iau 1-3 luni concediu fara salar pentru ... Liflor Liflor Buna ziua Doresc sa-mi iau 1-3 luni concediu fara salar pentru a-mi rezolva niste situatii personale . Angajatorul nu este de acord sa-mi semneze cererea de ... (vezi toată discuția)