avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament intern firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament intern firma

Buna ziua, trebuie sa depun undeva regulamentul intern sau il tin la sediul social al firmei? Imi puteti spune si cum anume se adopta sau de unde il obtin?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2024
Julia78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:58, 7 Februarie 2024
1.. Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor, după caz.

2. Art. 243 C.mun.
(1) Angajatorul are obligaţia de a aduce la cunoştinţa fiecărui salariat prevederile regulamentului intern, în prima zi de lucru, şi de a face dovada îndeplinirii acestei obligaţii.
(2) Aducerea la cunoştinţa salariaţilor a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiţia ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului şi să poată fi stocat şi printat de către acesta.
(3) Regulamentul intern îşi produce efectele faţă de salariat de la momentul luării la cunoştinţă a acestuia.
(4) Regulamentul intern se afişează la sediul angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediu fara salar , buna ziua ! doresc sa-mi iau 1-3 luni concediu fara salar pentru ... Liflor Liflor Buna ziua Doresc sa-mi iau 1-3 luni concediu fara salar pentru a-mi rezolva niste situatii personale . Angajatorul nu este de acord sa-mi semneze cererea de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce trebuie sa contina regulamentrul intern pentru ... Laszlo Ecaterina Laszlo Ecaterina Buna ziua. Ce trebuie sa contina Regulamentrul intern pentru anul 2023 Multumesc (vezi toată discuția)