avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Vechime totala 33ani 5luni ca personal auxiliar( secretara) in invatamant gimnazial. Sunt nascuta in 13.09.1959 si in luna septembrie voi inplini varsta de 56 ani.Va rog sa-mi comunicati daca pot iesi la pensie anticipat in acest an. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:24, 7 Martie 2015
1. Pentru o femeie nascuta in septembrie 1959 varsta standard de pensionare este de 61 de ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare este de 31 de ani si 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

2. Puteti solicita:
- pensie pentru limita de varsta, la 61 de ani si 6 luni, in martie 2021;
- pensie anticipata partiala, la 56 de ani si 6 luni, in martie 2016.

3. Pentru a solicita pensie anticipata (fara diminuare), la 56 de ani si 6 luni, trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de 39 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata TomaFrantica TomaFrantica Buna ziua , Sunt nascuta in 17.09.1959 . Sunt angajata cu carte de munca din luna aprilie 1978 . Am incheiat contractul de munca la ... (vezi toată discuția)
Virsta de pensionare salaiviorica salaiviorica vreau sa stiu cind ma pot pensiona anticipat daca sint nascuta in 23 09 1959, am 30 de ani pe cartea de munca si am nascut si crescut 3 copii,sau anticipat ... (vezi toată discuția)
Pensie la limita de varsta sau partiala marianasima marianasima Buna ziua. Sunt nascuta la data de 6 septembrie 1959 si am o vechime de 20 de ani,1luna si 6 zile, plus 9 luni somaj (cartea de munca) si din anul 2005 am ... (vezi toată discuția)