Am fost condamnat la 4 luni inchisoare cu suspendare conditionata a pedepsei,pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui autovehicol pe drumurile publice sub influienta bauturilor alcoolice.IN CAZUL MEU SE POATE APLICA LEGEA ASTA?„ – numai în situaţia condamnării la o pedeapsă cu executare în regim de detenţie sau la o pedeapsă cu suspendarea condiţionată sub supraveghere a executării acesteia se va dispune anularea permisului de conducere în condiţiile art. 114 din Codul rutier.”Pentru că nu scrie la mine ca as fi cu „suspendare sub supraveghere”.Va multumesc...
Da,fapta a fost savarsita in octombrie 2013,deci se anuleaza.Hotararea a fost luata pe 25.februarie 2015,cand pot sa sustin un nou examen pentru un nou permis?multumesc.
1.
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
2.in cazul amanarii aplicarii pedepsei, permisul nu este anulat.
Mulțumesc!Trebuie să mai aștept.Asta este,prostia nu doare dar costă.Mai am o intrebare.In hotărâre scrie: ”obligă inculpatul să plătească statului suma de 350 lei cheltuieli judiciare.Cu drept de apel in 10 zile lucrătoare.„Să inteleg că hotărârea,nu este definivă,nu?Si nu știu in cât timp și unde să plătesc cheltuielile judiciare.Vă mulțumesc!
Redobandire permis
chim
Buna ziua! poate cineva sa ma lamureasca pt redobandirea permisului de conducere cat B;C;E in urma unui acident mortal (ucidere din culpa), condamnat la 1,6 ... (vezi toată discuția)