avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Hotarare definitiva si irevocabila privind conducerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Hotarare definitiva si irevocabila privind conducerea sub influenta baut alcoolice

buna seara am si eu o intrebare instanta spune asa, hotaraste:in baza art 336 alin1 C.pen condamna pe inculpat la pedeapsa de 1 aninchisoare,pt savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.In baza art 91 C.pen dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pe 3 ani,stabilit conf.art.92 alin 1C.pen,de la data ramanerii definitive a hotararii.In baza art art 92 alin.3 trebuie sa respecte masurile de supraveghere.In baza art 93 al.1 C.pentrebuie sa respecte urmatoarele masuri ,se spun masurile.In baza art.93 alin2lit.bC.pen sa frecventeze program de reintegrare..In baza art.93 al.3 C.pen va presta o munca neremunerata .Fapta s-a savarsit in februarie 2014,hotararea a fost data in 20 octombrie .Intrebarea este urmatoarea daca pot sa imi ridic permisul de conducere atata timp cat instanta nu spune ca nu mai am dreptul de conduce autovehicule.De la serviciul rutier am primit o hartiuta care spune altfel:va facem cunoscut ca in baza sentintei penale nr. ramasa definitivasi irevocabila si a prevederilor art.114din O.U.G. nr.195/2002 republicata v-a fost anulat dreptul de a conduce autovehicule incepand cu data de 20.10.2014,deci eu am avut permisul luat din februarie fara dovada nu am condus de atunci si ei imi spun ca doar din octombrie.Aceasi fapta a savarsit-o un vecin la o saptamana dar a fost judecat in sept si i-au dat permisul.ataa timp cat instanta nu invoca legea 195/2002 se poate aplica?ce trebuie sa fac ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:58, 24 Noiembrie 2014
Dupa an de la hotararea ramasa definitiva, va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere.
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.

Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:

-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp pot sa ma prezint la examen daca mi s-a anulat permisul de conducere lorenzo29 lorenzo29 dupa cat timp pot sa ma prezint la examen auto daca mi s-a anulat permisul ,in urma unui accident de circulatie (parasirea locului accidentului) ,am primit o ... (vezi toată discuția)
Ce s-a intamplat cu permisul meu si daca a fost anulat cand as putea sa dau de permis Lurentiu1989 Lurentiu1989 in baza art. 87 din oug 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice raportat la art 320 ind 1 alin. 7 cod proc. pen. condamna pe inculpatul Laurentiu ... (vezi toată discuția)
Anul trecut am fost condamnat la un an si sase luni cu suspendare pentru refuz recoltare probe biologice naecostache naecostache Nu am primit de la judecatori buftea nici o instiintare asupra acestui fapt,ce pot face deoarece am inteles ca de la un an de la sentinta pot recupera ... (vezi toată discuția)