avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Agresiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Agresiune

Buna ziua, am avut si eu un incident in care am fost provocat de catre un cunoscut si discutia a degenerart in bataie in care el a iesit putin sifonat si a avut nevoie de 12 zile de ingrijire la domiciliu., precizez ca nu am cazier si ce risc in acest incident.
Va multumesc daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
ionel74, utilizator

ART. 193c.p.
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Plangerea penala prealabila trebuie depusa in termen de trei luni cand a fost savarsita fapta.



Plângerea prealabilă

Art. 295. -

(1) Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.

(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

(3) Dispoziţiile art. 289 alin. (1) – (6) şi (8) se aplică în mod corespunzător. urmărire penală, Secţiunea a 2-a.Plângerea prealabilă, art. 295 – 298.

Termenul de introducere a plângerii prealabile

Art. 296. -

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un incapabil, termenul de 3 luni curge de la data când persoana îndreptăţită a reclama a aflat despre săvârşirea faptei.

(3) În cazul în care plângerea prealabilă este formulată împotriva reprezentantului legal al acestora, termenul menţionat curge de la data numirii unui alt reprezentant legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire georgeionica georgeionica ce sanse am sa castig un proces cu daune morale pentru lovire si alte violente fara zile de spitalizare? mentionez ca la savarsirea faptei au fost martori. Va ... (vezi toată discuția)
Plangere penala leona777 leona777 Buna ziua, as vrea sa stiu daca mai pot formula o plangere penala dupa ce a trecut 1 an de la data savarsirii faptei ? sau este tarziu acum, desi am certificat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pentru persoana implicata in accident AndreiMihai90 AndreiMihai90 Buna ziua. Ca pasager al unei masini implicate in accident, pot face plangere penala soferului daca medico-legalul are sub 90 de zile ? (vezi toată discuția)