avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declarare persoana disparuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declarare persoana disparuta

Buna ziua,
care este procedura pentru declararea unei persoane disparute ?

Am sunat la 112 si m-au intreptat catre sectia de politie din Crangasi. Aici m-au trimis sa o caut pe la spitale si mi-au zis sa ma duc a doua zi la sectia 25 unde nu mi-au luat nici o declaratie. Si-au notat pur si simplu pe o foaie ce le-am zis si m-au pus sa ma uit pe niste poze ce pareau a fi de la morga. Mi-au zis ca or sa faca niste verificari si ma suna ei.

Mentionez ca e vorba de o pensionara la care stau eu in chirie. Doamna avea mai multe proprietati, dar nu avea rude apropiate, doar un var cu care nu se intelegea si pe care nu stiu cum sa il contactez.
In garsoniera unde am inchiriat eu, doamna are adresa de buletin, iar pensia ii venea aici. Locuia in alta parte, nu mi-a spus unde. Saptamana trecuta trebuia sa vina sa isi ia pensia si chiria, dar nu a mai aparut, si telefonul este inchis(era singura modalitate cum o puteam contacta). Postasul a venit de 3 ori intrebandu-ma pe mine de ea.
Cel mai recent răspuns: farcas25 , utilizator 17:55, 17 Martie 2015
Si inca ceva m-au pus sa scriu ca e disparuta dupa 27 ianuarie cand am vazut-o ultima oara. Practic eu nu puteam sa stiu exact cand anume a disparut pentru ca nu locuia cu mine si abia pe 26 feb am observat cand am incercat sa sun.
Oara asta e procedura in caz de dispariti zici ca e disparuta de ultima oara cand ai vazut-o ? Poate e o intrebare stupida dar nu am cunostinte juridice.
Batrana a fost gasita intr-o alta locuinta. M-au chemat acolo dar nu am stat ca nu am stomac pentru asa ceva. Din ce am inteles erau cateva lucruri aruncate si o sa urmeze sa dau declaratii si la sectia Omoruri. :((

Cosmarul meu nu s-a terminat.
Se pare ca doamna murise singura in casa de cateva zile, practic dupa ce am sunat eu la 112 sa anunt disparitia.
Am vreo culpa ca nu am stiut toate adresele la care locuia proprietara ? Sau ca nu am insistat suficient la politie ?
Mie mi se pare ca politia a fost neglijenta, au asteptat mai mult de 10 zile ca sa mearga la toate adresele doamnei. S-au dus abia dupa ce am insistat ca vreau nr de inregistrare la sesizare. Daca mergeau de prima oara era posibil sa o gaseasca inconstienta dar in viata.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2015
automtics_rules, utilizator
Parerea mea este ca ati facut tot ceea ce tinea de dumneavoastra. Nu are rost sa va chinuiti mai departe cu remuscari. Sint convins ca indolentii care lasa pe maine situatiile de genul nu au nici un fel de remuscari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare si amenintare cu pistol pappa pappa buna seara pe data de 28 august 2012 am venit revenit in tara din Belgia de la mama unde si lucrasem pe timpul veri. In Otopeni am luat un taxi de la o firma ... (vezi toată discuția)
In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire ... nicuvl nicuvl In urma cu cativa ani am facut o plangere la politie pentru hartuire prin mijloace electronice de comunicatii, fiind amenintat telefonic si injurat noaptea. ... (vezi toată discuția)
Reclamatii neintemeiate repetate la politie de disparitie a unei persoane. Unbroken Unbroken Buna dimineata, va scriu pentru ca am nevoie de sfaturi referitoare la o situatie, in care suntem implicati eu, prietena mea, mama acesteia si, mai nou, ... (vezi toată discuția)