avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sponsorizare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sponsorizare

Buna seara!
Lucrez la o scoala gimnaziala si as vrea sa atrag fonduri extrabugetare prin o sponsorizare. Vreau sa stiu de ce acte contabile justificative am nevoie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:35, 5 Martie 2015
Se intocmeste un contract de sponsorizare si se incaseaza banii.
Operatiunile sunt legale daca sponsorizarile se fac cu respectarea conditiilor prevazute in Legea 32/1994 privind sponsorizarea. Din punct de vedere contabil e suficient contractul si documentul de incasare (chitanta, extras de cont etc)
Trebuie sa va interesati daca puteti atrage banii direct catre scoala sau nu cumva sponsorul ii vireaza la consiliul local si apoi el trebuie sa vii dea. Caci daca e valabila a doua varianta, sunt cam slabe sanse sa-i mai vedeti. Cel mai bine e sa va infiintati la nivel de scoala o asociatie a parintilor (asociatie formata numai din parinti dar care poate activa an dupa an, si prin intermediul careia sa atrageti fonduri ca orice ong). Chiar va sfatuiesc sa va axati pe aceasta idee. Cu acesti bani puteti sa acoperiti cheltuieli de reparatii, de achizitii de bunuri, de deplasare in excursii pentru copii, de achizitiie de carti, de decontarea unor cheltuieli pentru concursuri scolare, cheltuieli cu premiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de sponsorizare adrianaduceac adrianaduceac Sunt diriginta la o clasa de a XII-a si organizam balul bobocilor. Intampinam probleme in ceea ce priveste obtinerea de sponsorizari deoarece nu stim exact in ... (vezi toată discuția)
Activitatea la o asociatie nonprofit lukserv lukserv Buna ziua, 1. Am o asociatie non-profit care se axeaza pe ajutorarea copiilor nevoiasi, cu dizabilitati si pe dezvoltarea educationala. In actele constitutive ... (vezi toată discuția)
Cum poate ong cheltui banii din sponsorizări? samuelemanuelbocicu samuelemanuelbocicu Cum poate un ONG cheltuii banii pe care ii are din sponsorizari, care ar fi regulile in aceasta privinta? (vezi toată discuția)