Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt regulile care trebuiesc urmate pt a denumi o asociatie, si/sau unde as putea gasi aceste reglementari, in lege si normative nu am gasit aceste reguli mai exact se face referire la "denumire" la modul general.
Mai exact viitoarea denumire a viitoarei asociatii care va avea acronimul "XYZA" (X_cuvant, Y_cuvant, Z_cuvant, A_cuvant) este folosita de alta asociatie dar nu sub forma de acronim ci sub forma de cuvant adica sub forma :Asociata sportiva "XYZA" (XYZA reprezinta un cuvant si in cazul asociatiei deja existente dar literele XYZA sunt folosite pt formarea unui cuvant si nu ca si acronim). Exemplu: Exista deja o asociatie sportiva cu denumirea "Asociatia sportiva "BUNA" iar viitoarea asociatie isi doreste sa se denumeasca "BUNA" unde B, U, N, si A reprezinta acronimul de la denumire.In aceste conditii se accepta denumirea sau se poate interpreta ca fiind deja folosita?
De asemenea as dori sa stiu daca in denumire trebuie specificat si tipul ei, adica asociatie umanitara, sportiva etc.sau se accepta doar acronimul?
Va multumesc.
1. Nu trebuie ca denumirea sa fie autoexplicanta. Poate fi ”Asociatia Verde” si sa aiba orice scop sau obiective... Important este sa nu fie discordanta, ca sa nu induca in eroare...
2. NU exista act normativ care sa detalieze prevederile din OG 26 / 2000, asa ca Ministerul Justitiei apreciaza de la caz la caz dupa cum crede el, fara sa abia ceva norme clare mai detaliate.... De aceea si prevede legea ca la nevoie poti obtine ca isntanta sa iti incuviinteze o denumire desi MJ a declarat ca nu este disponibila sau ca nu e legala...