avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Reguli de urmat pt denumirea unei asociatii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Reguli de urmat pt denumirea unei asociatii

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt regulile care trebuiesc urmate pt a denumi o asociatie, si/sau unde as putea gasi aceste reglementari, in lege si normative nu am gasit aceste reguli mai exact se face referire la "denumire" la modul general.
Mai exact viitoarea denumire a viitoarei asociatii care va avea acronimul "XYZA" (X_cuvant, Y_cuvant, Z_cuvant, A_cuvant) este folosita de alta asociatie dar nu sub forma de acronim ci sub forma de cuvant adica sub forma :Asociata sportiva "XYZA" (XYZA reprezinta un cuvant si in cazul asociatiei deja existente dar literele XYZA sunt folosite pt formarea unui cuvant si nu ca si acronim). Exemplu: Exista deja o asociatie sportiva cu denumirea "Asociatia sportiva "BUNA" iar viitoarea asociatie isi doreste sa se denumeasca "BUNA" unde B, U, N, si A reprezinta acronimul de la denumire.In aceste conditii se accepta denumirea sau se poate interpreta ca fiind deja folosita?
De asemenea as dori sa stiu daca in denumire trebuie specificat si tipul ei, adica asociatie umanitara, sportiva etc.sau se accepta doar acronimul?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
aasgm, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:44, 20 Aprilie 2015
Gasiti aici informatii utile in legatura cu asociatiile.
[ link extern ]
Va multumesc pt raspuns, le-am studiat inainte de a adresa intrebarea, nu se regaseste ce am intrebat.
1. Nu trebuie ca denumirea sa fie autoexplicanta. Poate fi ”Asociatia Verde” si sa aiba orice scop sau obiective... Important este sa nu fie discordanta, ca sa nu induca in eroare...
2. NU exista act normativ care sa detalieze prevederile din OG 26 / 2000, asa ca Ministerul Justitiei apreciaza de la caz la caz dupa cum crede el, fara sa abia ceva norme clare mai detaliate.... De aceea si prevede legea ca la nevoie poti obtine ca isntanta sa iti incuviinteze o denumire desi MJ a declarat ca nu este disponibila sau ca nu e legala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere asociatie... papinni papinni Merg inainte si imi permit sa aduc din nou in discutie o speta. Conform ordonantei Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii la ... (vezi toată discuția)
Schimbare de nume la o asociatie sportiva dodikyo dodikyo Buna ziua. Am o asociatie sportiva, care a fost infiintata in 2010 si functioneaza si in momentul de fata. As dori sa schimb numele asociatie. Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Forma prescurtata denumire ong Praipan Praipan Buna ziua! Forma prescurtata a denumirii ONG-ului trebuie mentionata si in rezervarea de la Ministerul Justitiei sau este suficient sa fie trecuta doar in ... (vezi toată discuția)