avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Forma prescurtata denumire ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Forma prescurtata denumire ONG

Buna ziua!
Forma prescurtata a denumirii ONG-ului trebuie mentionata si in rezervarea de la Ministerul Justitiei sau este suficient sa fie trecuta doar in statut?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:18, 15 Iulie 2017
Denumirea ong-ului atat in statut, in rezervarea denumirii cat si ulterior in orice act emis sau incheiat de catre ong cu alte forme juridice, publice sau persoane fizice, trebuie sa fie aceeasi. Nu puteti in acelasi timp sa aveti o forma normala si una scurta. Va hotarati la una singura.
Multumesc! Am inteles ce spuneti, dar prin forma prescurtata dvs. intelegeti si abrevierea? Ca sa ma lamuresc, va dau un exemplu: Inregistrez la MJ doar denumirea Asociatia Tinerilor Apicultori. Pot face reclama unui eveniment si sa-i spun ca este sustinut de ATA? Exista vreun conflict din punct de vedere juridic in acest sens? Banuiesc ca multe asociatii se pot prescurta in acelasi mod... Sau macar sa asociez prescurtarea, numelui intreg.
Multumesc.
Forma prescurtata sau acronimul nu trebuie mentionate in cererea de atestare si rezervare a disponibilitatii denumirii depusa la Ministerul Justitiei, ci se mentioneaza in statut si actul constitutiv, distinct de denumirea oficiala / completa. Si in felul asta va putea fi utilizat in documente neoficiale sau semioficiale sau curente ex. corespondenta cu alte ONG si cu membri, acte contabile.... dar in contracte, in cereri sau notificari catre autoritati publice, in alte cate cu certe implicatii juridice, va trebui utilizata denumirea completa / oficiala. Nu exista in Registrul Persoanelor Juridice nici in formularul tip de adeverinta de disponibilitate a denumirii pe care il emite Ministerul Justitiei rubrica distincta pentru forma prescurtata / promotionala a denumirii, nici pentru acronim, deci oricum o utilizare oficiala in toate cazurile si cu forta juridica egala cu cea a denumirii complete nu va exista si deci nici nu e de folos sa se ceara asa ceva la Ministerul Justitiei. Asa cum si o persoana fizica poate avea un pseudonim, de ex. artistic, il va putea utiliza in anumite imprejurari, dar nu va fi echivalentul numelui si prenumelui cu care figureaza in actul de identitate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere asociatie... papinni papinni Merg inainte si imi permit sa aduc din nou in discutie o speta. Conform ordonantei Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii la ... (vezi toată discuția)
Rezervare nume partid mircea2010 mircea2010 Sunt interesat de conditiile si procedurile pentru rezervarea denumirii si procedura inregistrarii unui partid! Nu stiu daca am ales categoria si forumul ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ong steliancirnat steliancirnat Doresc sa infiintez o filiala a unui ONG si ma lovesc de nenumarate bariere. Imi trebuie disponibilitatea denumirii a ONG-ului mama sau trebuie sa rezerv o ... (vezi toată discuția)