avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara,sotul meu era proprietar pe o garsoniera de 1 an de zile si odata cu recensamantul cei de la o firma de recuperari l-au gasit cu un bun imobil au inceput sa-i trimita scrisori,intre timp a facut donatia ,garsoniera pe numele mamei lui si tot primeste scrisori cu executare silita,cu toate ca plata impozitului vine pe numele mamei.
Se poate intampla ceva rau?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:30, 5 Martie 2015
Daca donatia a fost facuta dupa inceperea executarii , se poate anula pentru ca este facuta in frauda creditorilor.
Inainte de a primii scrisoarea de executare
Donatia poate fi desfiintata,pe calea actiunii pauline(revocatorii ).





Acţiunea revocatorie


Art. 1562
Noţiune
(1) Dacă dovedeşte un prejudiciu, creditorul poate cere să fie declarate inopozabile faţă de el actele juridice încheiate de debitor în frauda drepturilor sale, cum sunt cele prin care debitorul îşi creează sau îşi măreşte o stare de insolvabilitate.
(2) Un contract cu titlu oneros sau o plată făcută în executarea unui asemenea contract poate fi declarată inopozabilă numai atunci când terţul contractant ori cel care a primit plata cunoştea faptul că debitorul îşi creează sau îşi măreşte starea de insolvabilitate.



Da, cred ca donatia a fost facuta in dauna creditorului, altfel nu vad ce cauza sa fi avut donatia aceea.
Totusi, trebuie verificata prescriptia.
Da,donatia a fost facuta in dauna creditorului,dar,firmele de recuperare pot ataca aceasta donatie?

Alte discuții în legătură

Act de donatie marina14 marina14 Buna ziua, As dori sa-mi spuneti, va rog, in ce conditii se poate ataca un act de donatie pe un imobil. Ma refer la cazul particular in care banca ar vrea sa ... (vezi toată discuția)
Donatia se mai poate sechestra? kenzzo kenzzo am un chiosc inregistrat pe firma daca-l donez unui neam mai poate fi sechestrat daca sunt exucutat silit.Va multumesc (vezi toată discuția)
Vanzare sau donatie imobil Remus47 Remus47 In cazul unui imobil susceptibil de a fi executat silit pot face donatie catre o ruda de gradul 1 ? Ce este mai sigur donatie sau contract de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)