avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... o mica mare problema
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

o mica mare problema

Va rog ajutati-ma cu un sfat. Am luat pe cardul de salariu cele 3 salarii.De doua luni imi iau salariul prin alta banca, nerenuntind la acel card.De pe primul card imi opreau si rata in lei si cea de overdraft.De doua luni au blocat cardul prim si m-au sunat acum sa-mi spuna ca trebuie sa platesc toata suma de overdraft deoarece nu-mi mai iau salariul acolo.Eu nu pot sa fac acest lucru deoarece nu pot achita nici macar sumele restante si nici ratele la zi.De -abia traiesc de pe o zi pe alta.Si in plus eu nu am renuntat la acel card.Ce pot sa fac ca sa nu spun aiureli si sa le raspund elegant si in tema/
Cel mai recent răspuns: Adrian0505 , utilizator 13:43, 11 Noiembrie 2010
Vedeti ce se spune in contractul semnat. Iar daca vi se pare ceva suspect, luati legatura cu banca, apoi faceti sesizare la Protectia Consumatorului, eventual dati-i in judecata.
va multumuesc mult.
banca isi recupereaza banii datorati prin alte metode in speta executarea bunurilor poprii.atunci cheltuielile vor fi si mai mari si in consecinta o sa le datorezi cu mult mai mult .te sfatuiesc sa platesti in limita posibilitatilor.
buna dimineata.eu nu am gasit contractul acasa.si drept urmare m-am dus la sediul bancii care mi-a eliberat overdraftul.si le-am spus si raspunsul lor a fost ca nu e necesar sa mi se dea o copie dupa contract, deci au refuzat acest lucru.Bunuri proprii nu am.Se poate verifica acest lucru la orice ora.
Poate sa le dau viata mea.Altceva chiar nu am.Apoi i-am intrebat de ce figurez si cu restante la creditul in lei si mi-au spus ca sumele pt.creditul in lei si rata lunara pt.overdraft intra in acelasi cont.eu le-am spus ca nu am convenit asa si raspunsul a fost ca au hotarit ei acest lucru deoarece le usureaza munca, deci orice suma intra acum pe acel cont o pun pt.acoperirea de overdraft pina la 8000 de ron.mentionez ca acel cont a fost deschis pt.creditul in lei cu mult mai inainte de a obtine facilitatea de overdraft.din pacate eu nu pot plati nici macar ratele la zi, deoarece au pus comisioane suplimentare, eu am si un card de credit si un credit in euro pt.care am platit ratele fara intirziere pt.ca salariul imi permitea.acum toate la un loc sint aproximativ egale cu salariul.de esalonare nu poate fi vorba, deoarece am fost si am vorbit in ianuarie.si sincera sa fiu la intrebarile pe care le pun nu primesc in schimb decit: nu stim, cei de la bucuresti au hotarit sau ei stiu, sau pur si simplu ridica din umeri.Eu am platit toate ratele la timp, insa acum nu pot sa mai platesc decit cf.legii 1/3 din salariu, desi pina luna trecuta am platit 1/2 din salariu, facind sacrificii enorme.Va rog frumos sfatuiti-ma pt.ca simt ca parca nu mai ies din impas.stiu ca nu sint singura in situatia aceasta, insa eu nu sint obisnuita sa nu imi platesc datoriile, insa deocamdata ca functionar public pina la o reglementare a legii salariale trecem printr-o diminuare de salariu si cine stie ce o sa mai fie.va multumesc.
Faptul ca va opresc banii din cont in primul rand pentru overdraft este normal, deoarece pe acesta l-au trecut integral la scadenta, deci trebuie platit, chiar daca a fost contractat dupa creditul in lei. Anormal este refuzul de a comunica cu dvs si dea gasi o cale amiabila de a plati datoriile. De asemenea, ar trebui sa va elibereze un duplicat dupa contract, la cererea dvs. Trebuie sa faceti o solicitare in scris in doua exemplare, sa o inregistrati la Secretariatul/Registratura bancii si un exemplar cu nr. de inregistrare il pastrati dvs, pentru ca in acest fel sunt obligati sa va raspunda. Faceti o solicitare pentru duplicat de contract catre unitatea de la care ati contractat creditul si o cerere, separat pentru esalonarea la plata a overdraftului, in care motivati de ce nu puteti plati integral creditul (salariul nu va permite, etc). Sunt obligati sa va raspunda. Daca nu va raspund, apelati la Protectia Consumatorului. De asemenea nu e normal sa va aplice comisioane suplimentare, care nu figureaza in contract, de aceea este important sa faceti rost de duplicat si sa cititi cu atentie ce costuri cuprinde.

Alte discuții în legătură

Urgent! camy20 camy20 Sa ma ajute cineva!de cand intra in vigoare legea despre executarea silita,doar cu acordul instantei? ok.....care inseamna ce?ca la ora actuala 1 iunie ... (vezi toată discuția)
Executare " silita "?! mancipri mancipri este legal daca ai intarziat cu 2 rate la o banca , acea banca sa trimita la locul de munca si datornicului si girantului o notificare prin care sa ceara sa le ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie - cat dureaza? fofoloncescu fofoloncescu Stie cineva cat dureaza o punere in posesie de la momentul in care apelezi la expert si pana se termina toata tarasenia? Va multulesc (vezi toată discuția)