avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare drepturi succesorale

Bună ziua tuturor, consultanților dar si utilizatorilor! Am o nedumerire si va rog pe voi cei care sunteți îndreptățiți sa ma ajutați cu informațiile necesare! In urma decesului tatălui am rămas 3 frați moștenitori, in acest sens in primele 6 luni de la deces am mers la notar toti si am dat "declarație de acceptare a moștenirii" masa succesorală si cotele fiind stabilite ulterior. Din motive de neînțelegere intre noi asupra modului de împărțire am ajuns in instanță pentru "dezbatere succesiune si ieșire din indiviziune"masa succesorala însemnând o casa + teren aferent cumpărate in anii 70 de tatăl meu cu contract de vânzare înregistrat la autoritățile din vremea respectiva..Ajuns in instanta (cu cei 2 frati pe-o mana impotriva mea X-( ) nu am putut prezenta titlu de propietate pe teren pt care tatal meu ar fi trebuit sa faca o serie de demersuri pt retrocedarea terenului trecut in patrimoniul statului de catre comunism,drept urmare instanta a dispus scoaterea lui din masa succesorala,ramanand sa ne judecam pt casa de locuit.Pe durata procesului am cumparat cu acte la notar de la fratele mai mic "drepturile succesorale precum si drepturile succesorale litigioase din dosarul nr ..."Aici incepe dilema,eu avant o cota mai mare si argumente cum ca am locuit in casa respectiva mi-a fost atribuita mie prin decizie definitiva si irevocabila asta numai dupa ce voi plati sulta fiecaruia dintre cei 2 frati.Intrebarea mea este:de ce a trebuit sa fac alta dovada a platii catre fratele mai mic cu care aveam deja acte prin care imi vanduse deja cu 1 an in urma "drepturile succesorale",instanta solicitand dovada platii sultei in cuantumul stabilit de expert ?Ma ingrijoreaza lucrul asta deoarece intre timp am depus cerere de retrocedare a terenului catre mostenitori fapt care s-a acceptat prin hotarare de consiliul local urmand cat de curand sa intram in posesia titlului de proprietate,dar ma voi lovi de problema faptului ca acel act nu este luat in considerare cand mergem la primarie pentru ridicarea titlului de proprietate,acesta din urma fiind emis pe numele tuturor 3 frati.Iar eu va trebui sa ma umilesc iarasi si sa mai scot ceva bani din buzunar in caz ca frateleai mic nu va dori sa mearga la notar sa dea declaratie iarasi cum ca si-a primit banii si pt teren,nu inteleg de ce autoritatile nu tin cont de faptul ca eu am platit o suma de bani in avans in vreme ce nu era nimic sigur despre ce voi obtine?De asemenea tin sa mentionez ca el a avut o atitudine ciudata dupa ce s-a vazut cu banii primiti de la mine,caracterul sau ma face sa imi fie un pic teama daca voi avea pe viitor nevoie de serviciile sale legat de toata treaba asta cu terenul..In speranta ca nu v-am ametit de cap ,va rog sa imi raspundeti,fapt pt care va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2015
Ludovic1971, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire-succesiune Mihaill Mihaill Tata a decedat in anul 2000.Mama traieste ,si suntem 4 frati.NU am dezbatut succesiunea dupa decesul tatalui meu.Titlul de proprietate pt. terenul pe care ... (vezi toată discuția)
Restituire legea 18 magda popescu magda popescu Va rog, un sfat. Este vorba de un teren care a apartinut strabunicului meu (decedat in 1964). La succesiunea dupa strabunicul meu au ramas mostenitori ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate atak atak Buna ziua Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)