avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1118 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asistent personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asistent personal

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti care este procedura, care sunt pasii exacti pentru angajarea unui asistent personal in cazul unei persoane cu grad de handicap care necesita asistent personal. Am citit legea dar nu sunt foarte lamurita care sunt pasi, cum se face angajarea la primarie, ce documente trebuie sa intocmeasca primaria si unde sa le transmita?
De asemenea cum se procedeaza in cazul in care un asistent se pensioneaza pentru limita de varsta? Isi da demisia inainte sa depuna dosarul pentru pensionare sau inceteaza in urma deciziei de pensionare? Cand inceteaza contractul acestuia si de cand se poate angaja o noua persoana?
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Asistent personal si, concomitent, pensionar pentru limita de varsta julian28 julian28 buna ziua, tatal meu este asistent personal pentru mama mea (persoana cu handicap grav), este angajat la Primarie. Varsta tatalui meu este de 66 ani si vrea ... (vezi toată discuția)
Cand inceteaza raportul de munca al persoanei care va beneficia de pensie pentru limita de varsta? IARCA IZABELA IARCA IZABELA cand inceteaza raportul de munca al unui asistent personal al persoanei adulte cu handicap grav, avand in vedere ca se pensioneaza la limita de varsta; cu ... (vezi toată discuția)
Cum se obtine indemnizatia de insotitor? rosica rosica BUNA,VA ROG FITI AMABILI SI SPUNETI MI DACA BUNICUL MEU CARE ARE PARKINSON,SI ESTE OPERAT,FACE PE EL,POATE BENEFICIA DE INSOTITOR?ASTEPT RAS.DACA DA CE ACTE ... (vezi toată discuția)