avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Evocarea fondului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Evocarea fondului

Am depus o cerere de revizuire in baza disp art 322 alin 4 si 5 din VCPC prin care in afara motivului de revizuire am invocat exceptia nulitatii deciziei date de instanta de recurs pentru incalacarea art 261 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 129n alin 6 din VCPC .
Parata a invocat exceptia inadmisibilitatii cererii de revizuire pe motivul ca nu s-ar fi evocat fondul.
De precizat este faptul ca recursul a fost intemeiat pe art 304 ind1 ,6 si 9 din VCPC .
Recursul a fost admis in parte datorita faptului ca instanta de recurs a gasit intemeiat pct 6 si a modificat sentinta recurata .
Prin admiterea in parte si modificare sentintei civile recurate instanta de recurs a judecat sau nu cerere pe fond?
Opinia mea este ca instanta de recurs a evocat fondul.Astept si alte opinii.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Deschid acest topic ca fiind o provocare pentru toti cei ce cunosc procedura judecatii cererilor de revizuire in vcpc (gabriela pintea, freeelis, stoica ioana, lascoschi sa) FRD FRD Plecand de la art 322 alin 1 pct 5 in coroborare cu art 326 alin 1 din VCPC si avand in vedere si prevederile art 137 din acelasi cod. Avem urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Nepronuntarea instantei asupra exceptiei de nulitate a sentintei FRD FRD Am depus o cerere de revizuire in baza art 322 al 5 si in afara motivului de revizuire am invocat in baza art 137 din VCPC nulitatea sentintei civile pentru ... (vezi toată discuția)
Obligatia instantelor de a solutiona exceptiile invocate FRD FRD Sunt obligate instantele sa solutioneze exceptiile invocate ?Chiar si in caile de atac extraordinare in contestatia in anulare si revizuire? Spete pe VCPC. (vezi toată discuția)