avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua.
1.Avem un salariat pensionat la limita de varsta si reangajat.Este in concediu medical de 116 zile.Din pacate boala pe care o are nu-i va mai permite sa vina la lucru(tumoare). De cate zile de CM poate beneficia?Angajatorul poate cere o expertiza medicala care sa constate inaptitudinea lui de a mai reveni la lucru?Daca da,dupa cate zile de CM?
2.Un angajat cu varsta de peste 50 ani este in concediu medical de 289 zile,cu diagnosticul tuberculoza.Va mai reveni vreodata la locul de munca sau va intra in concediu de incapacitate de munca?Angajatorul poate cere expertiza si in cazul lui?

Alte discuții în legătură

Perioada minima de concediu medical pentru a beneficia de pensie de invaliditate. ContSters209138 ContSters209138 Buna ziua, Va rog daca putei sa ma lamuriti si pe mine in ceea ce priveste unele aspecte privind concediile medicale si acordarea pensiei de ... (vezi toată discuția)
Daca un angajat revine la locul de munca din concediu medical de 6 luni si lucreaza o luna poate reintra in medical? anisu anisu Buna ziua, daca un angajat revine din medical de 6 luni la munca, este angajat activ 1 luna..poate reintra in medical apoi? sau in mod automat este eligibil ... (vezi toată discuția)
La a doua interventie chirurgicala o sa mai beneficiez de concediu medical? misu77 misu77 Sunt operat de hernie de disc.Am beneficiat de maximul de zile pentru incapacitate temporara de munca(273 zie).M-am intors la munca de 4 luni.Acum trebuie sa ... (vezi toată discuția)