avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca un angajat revine la locul de munca din concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca un angajat revine la locul de munca din concediu medical de 6 luni si lucreaza o luna poate reintra in medical?

Buna ziua,

daca un angajat revine din medical de 6 luni la munca, este angajat activ 1 luna..poate reintra in medical apoi? sau in mod automat este eligibil pentru pensionare?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:30, 13 Decembrie 2011
1. O persoana poate intra in concediu medical de cate ori medicul apreciaza ca starea sa de sanatate reclama aceasta.
2. - In functie de anumite conditii si/sau anumite diagnostice perioadade concediu medical; poate fi prelungita si peste 183 de zile.
- De aceea dvs. trebuie sa-i eliberati adeverinta cu zilele de concediu medical pe ultimele 12 luni (sau 24 de luni, daca este cazul).
2. - Tot medicul hotaraste daca il trimite sau nu la Comisia de expertiza medicala de pe langa Casa de Pensii.
- Aceasta comisie hotararste daca il propune la pensionare pentru invaliditate.
Depinde de diagnosticul angajatului.Daca este vorba despre un diagnostic de TBC extrapulmonar,atunci are dreptul la 6 luni cm, cu posibilitatea de prelungire pana la maximum un an, in intervalul ultimilor 2 ani, , cu avizul medicului expert al asigurarilor sociale.,deci nu se propune automat pensionarea.,acesta poate reintra in medical cu aviz.
Tot pt. acest caz,daca angajatul se imbolnaveste intre timp de alte afectiuni,se aplica art.65 din normele 60,cf. carora:"Durata concediilor pentru tuberculoza, neoplazii, SIDA, a concediilor pentru sarcina si lauzie, ingrijirea copilului bolnav, pentru reducerea timpului de munca si pentru carantina, precum si pentru risc maternal nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afectiuni.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
ContSters136493, utilizator
ok...sa presupunem ca a avut concediu medical neintrerupt de 6 luni, a trecut de comisie si se reintoarce la munca. Poate reintra dupa 2 saptamani din nou fara probleme in concediu medical?
1. Ati primit mai sus raspunsuri la intrebarea dvs.
2. Daca omul este bolnav i se poate da concediu medical sau va fi pensionat conform legii.
Este sau nu vorba despre speta descrisa mai sus?(ma refer la diagnostic)Au trecut 6 luni,a primit aviz de continuare a cm ,dar s-a reintors la munca,iar dupa 2 saptamani solicita iar cm?Fiti va rog mai explicita,pt. ca altfel raspunsul nu poate fi corect.

Alte discuții în legătură

Numar zile maxim concediu medical Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Am o problema in privinta unui salariat ce a beneficiat in perioada 01.09.2012 - 29.11.2012 de 90 zile de concediu medical,cod diagnostic 931- ... (vezi toată discuția)
Concediu medical crisana crisana Buna ziua,am o intrebare.Va rog frumos sa ma lamuriti ce inseamna 90 de zile de concediu medical?Zile date de un medic specialist(ex ginecolog)pe ultimele 12 ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate - concediu medical ionicã lenuța ionicã lenuța cate zile de concediu medical se acorda unui bolnav de cancer care este angajat de 28 de ani , pana este pensionat pe caz de boala? (vezi toată discuția)