avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiune daune accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiune daune accident

buna ziua,
victima unui accident de circulatie 25 zile.accident produs la bacau.soferul vinovat asigurat din bacau.victima din buzau.urmeaza sa chem in judecata asiguratorul si ca intervenient fortat soferul, care este instanta competenta?multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:13, 17 Martie 2015
Cred ca mai ok este sa chemati in judecata pe sofer. Sa vina el si sa faca cerere de chemare in garantie in care sa cheme asiguratorul.
Victima nu are o relatie contractuala cu asiguratorul vinovatului. Eu asa vad speta.
Se va face la domiciliul soferului.
Conducatorul auto fiind asigurat, actiunea in instanta trebuie indreptata impotriva asiguratorului, iar conducatorul auto trebuie introdus in cauza in calitate de intervenient.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient fortat in dauna auto a-nicoleta a-nicoleta In urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie, cu pagube materiale, am incheiat constatare amiabila si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)
Are actiune in regres unitatea de asigurare impotriva soferului vinovat de accident? glo glo am un litigiu cu unitatea de asigurare.nu am adresa soferului vinovat ,acesta fiind cetatean strain,am doar pasportul,in acesta nu scrie adresa,scrie doar ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat in proces cu asiguratorul Candidat008 Candidat008 Bună ziua! Vă rog frumos să mă lămuriți în urmatoarea problemă: Fiul meu a primit o citație, în calitate de intervenient forțat, intr-un proces ... (vezi toată discuția)